Bekijk volle/desktop versie : Britse premier Cameron: 'Assad mag van mij blijven'



28-09-2015, 12:49
Van de Britse premier David Cameron mag de Syrische president Bashar al-Assad aanblijven en als hoofd van een overgangsregering blijven functioneren.





Cameron zei dit voor zijn reis naar de jaarlijkse top van de VN in New York. Hij is daarmee afgeweken van zijn anti-Assadkoers. Cameron heeft vaak geëist dat Assad eerst opstapt, maar de Syrische leider zou nu aan kunnen blijven, als er maar een grote internationale coalitie tegen Islamitische Staat (IS) van de grond komt. Ook andere Europese leiders laten blijken dat ze na vier jaar burgeroorlog in Syrië misschien toch met Assad moeten gaan praten.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel verzuchtte dit afgelopen week. De Franse president François Hollande leek zich hier zondag van te distantiëren. Hij herhaalde dat Assad geen onderdeel kan zijn van een politieke oplossing voor de conflicten in Syrië. Hollande zei ook dat zes Franse gevechtsvliegtuigen een trainingscentrum van de soennitische extremisten van IS bij Deir -al-Zor, in het noordoosten van Syrië, hebben aangevallen.


Het waren de eerste luchtaanvallen die Frankrijk in het kader van de internationale coalitie tegen IS in Syrië uitvoert.

Tegenstanders
Rebellengroepen, vooral IS en het al-Nusra Front, zijn de sterkste tegenstanders van de troepen van Assad. Die lijken uitgeput na vier jaar burgeroorlog. De door de Verenigde Staten aangevoerde coalitie die luchtaanvallen uitvoert op IS, lijkt de opmars van die jihadisten niet te stuiten. Rusland wil militair ingrijpen om dat wel te doen. Rusland is een trouw bondgenoot van het regime van de Assads dat in 1970 werd gevestigd. De Russische president Vladimir Poetin heeft zondag laten weten dat hij de Algemene Vergadering van de VN gaat oproepen tot een gezamenlijke strijd tegen terrorisme.


Hij veroordeelde de westerse pogingen een eigen groep rebellen tegen Assad op de been te brengen. Na zijn toespraak op maandag spreekt Poetin zijn Amerikaanse ambtgenoot Barack Obama. Het Iraakse leger heeft zondag bevestigd dat Irak de militaire acties tegen IS gaat coördineren met Iran, Syrië en Rusland.

28-09-2015, 12:55


Idioot. Laat dat even lekker aan de Syriërs zelf bij de verkiezingen. Als deze ooit mogen komen, Deo Volente

28-09-2015, 12:57
smerige facist .

28-09-2015, 14:09
Hij probeert stemmen te winnen bij nationalisten, aangezien de labour party winst aan het boeken is. Deze pion van lobbyisten en globalisten, gaat Links Engeland mee afrekenen

28-09-2015, 14:11



Citaat:
Britse premier Cameron: 'Assad mag van mij blijven'
Ja waarom niet he.

28-09-2015, 14:13
Zoals ik al een tijd zeg, minst pijnlijke en meest humane oplossing van het conflict is Assad in het zadel maar met minder macht.
Verkiezingen zijn prima, was Assad trouwens niet tegen maar de fascistische sunni wilden dat niet; het bloed van de syrische burgers kleeft aan hun handen.

28-09-2015, 14:15

Citaat door LaPoekel:
Idioot. Laat dat even lekker aan de Syriërs zelf bij de verkiezingen. Als deze ooit mogen komen, Deo Volente
Assad is niet tegen verkiezingen; als het syrische volk wil dat hij moet ophoepelen hoepelt ie op.
Het zijn de fascistische sunni die verkiezingen altijd weigerden en met geweld hun zin willen doordrijven.

28-09-2015, 15:12

Citaat door mistertrue:
Assad is niet tegen verkiezingen; als het syrische volk wil dat hij moet ophoepelen hoepelt ie op.
Het zijn de fascistische sunni die verkiezingen altijd weigerden en met geweld hun zin willen doordrijven.
Sukkel wat weet een jood nou van wat de meerderheid van de soennitische bevolking wil?
Hou je bezig met je eigen terrorist: netanyahond, aanvoerder van de palestijnse kindergenocide..

Cameron moet samen met Blair en Balkenende de martelkelders van Assad ingeduwd worden om hun leugens en misdaden!!