Bekijk volle/desktop versie : Een echte geschiedenisles: Wat is er werkelijk gebeurd toen Columbus Amerika ontdekte



Pagina's : [1] 2

25-09-2015, 14:56


Voordat Amerika werd ‘ontdekt’ door Europeanen, leefden er naar schatting 100 miljoen mensen in Noord- en Zuid-Amerika. De Amerikaanse antropoloog Henry F. Dobyns ging uit van 112 miljoen. In het gebied ten noorden van de Rio Grande leefden volgens hem 18 miljoen mensen.

De schattingen lopen nogal uiteen. Zo stelt emeritus hoogleraar William M. Denovan van de Universiteit van Wisconsin in Madison dat er 54 miljoen inwoners waren. Hoe dan ook woonden er vele tientallen miljoenen mensen.

Na de komst van de Europeanen dunde de inheemse bevolking drastisch uit. Het gaat om één van de meest ingrijpende bevolkingsdalingen in de geschiedenis van onze planeet. Kort nadat de eerste Europeanen voet aan wal zetten halveerde het aantal inheemse Amerikanen. Dat kwam door ziekte, oorlog en slavernij.

Rond het jaar 1900 waren er nog maar enkele honderdduizenden indianen over. De meeste onderzoekers zijn het erover eens dat je kunt spreken van uitroeiing. David Stannard van de Universiteit van Hawaï vraagt zich in zijn boek American Holocaust af wat voor soort mensen tot zulke dingen in staat zijn. Stannard benadrukt dat de mensen achter de Amerikaanse Holocaust dezelfde ideologieën nastreefden als de architecten van de Holocaust ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Wat is er sindsdien veranderd?

Het lijkt er niet op dat er veel is veranderd. In de tijd van Columbus bepaalde de Rooms-katholieke Kerk in Europa wat mensen moesten denken. Er was geen scheiding van kerk en staat en alle burgers moesten gehoorzamen aan de regels van de kerk. Als ze weigerden werden ze gezien als ketter en vervolgd.

Deze vorm van hersenspoeling is terug te voeren tot het oude Rome en wordt ook vandaag de dag nog toegepast. De massa wordt op grote schaal gehersenspoeld en gemanipuleerd, aldus Stannard.

In Canada werden speciale scholen gebouwd om inheemse kinderen in te burgeren, zodat ze konden participeren in een samenleving die was ingericht door de heersende elite. Dit systeem komt van oorsprong uit Frankrijk en is door de christelijke kerken bedacht om de inheemse jeugd te scholen (hersenspoelen) en te integreren.

In de jaren dertig kreeg de hoofdmeester van de school de voogdij over de inheemse kinderen. Als de ouders daar niet mee instemden werden ze vastgezet. Op deze scholen werden de kinderen misbruikt, verkracht en gedood. In de jaren veertig en vijftig experimenteerde de federale overheid op deze kinderen. Veel van de slachtoffers zijn zonder spoor verdwenen.

“Ik was acht jaar oud. Ze verscheepten ons naar een ziekenhuis dat door de kerk werd gerund. Ze hielden me drie jaar vast in een piepkleine ruimte, als een soort proefkonijn. Ik kreeg pillen en prikken die me ziek maakten. Twee neven van me schreeuwden en vochten iedere keer. Ze kregen van de zuster een prik en stierven gelijk.” – Jasper Joseph (60) uit Brits-Columbia

De genocidecampagne die honderden jaren geleden begon, gaat nog altijd door. Een groot deel van de geschiedenis blijft verborgen voor ons. In de Verenigde Staten verdwijnen ieder jaar alleen al 500 miljoen documenten achter slot en grendel.

Wat kunnen we nu doen? We kunnen luisteren naar de boodschap van iemand uit een cultuur die al voor de komst van de Europeanen in Amerika was te vinden: (Engelse vertaling begint vanaf 4:05)

[video=youtube;XaujX_Rtch8]https://www.youtube.com/watch?v=XaujX_Rtch8[/video]
http://https://www.youtube.com/watch?v=XaujX_Rtch8

http://www.ninefornews.nl/een-echte-geschiedenisles-wat-is-er-werkelijk-gebeurd-toen-columbus-amerika-ontdekte/

http://www.collective-evolution.com/2015/09/18/what-really-happened-when-columbus-discovered-america-a-real-history-lesson/

25-09-2015, 15:05


Kolonisatie en landverovering. Zoveel mogelijk sporen uitwissen van de inheemse bevolking.

25-09-2015, 15:29
-
Raar maar niet heus dat dit niet in de schoolboeken te vinden is.
Waarom leren ze kinderen leugens?

25-09-2015, 15:55
Lang hebben historici het hoofd gebroken, hoe was het mogelijk dat Spanjaarden en Portugezen die met notedopjes en hooguit enkele honderden mannen in staat zijn geweest de autochtone bevolking in dat enorme werelddeel te onderwerpen?

Natuurlijk meenden Spanjaarden en Portugezen dat de reden was, dat hun voorouders zulle macho's waren geweest.
Nog niet zolang geleden kwam het definitieve antwoord.
Met de Europeanen kwamen ziektekiemen mee, die men in de Amerika's niet kende.
Europeanen hadden door de eeuwen antistoffen daar tegen gevormd, de "Indianen" nog niet.
Zij stierven als ratten aan de epidemieën die losbraken.

25-09-2015, 15:58



Citaat door Leonidas:
Lang hebben historici het hoofd gebroken, hoe was het mogelijk dat Spanjaarden en Portugezen die met notedopjes en hooguit enkele honderden mannen in staat zijn geweest de autochtone bevolking in dat enorme werelddeel te onderwerpen?

Natuurlijk meenden Spanjaarden en Portugezen dat de reden was, dat hun voorouders zulle macho's waren geweest.
Nog niet zolang geleden kwam het definitieve antwoord.
Met de Europeanen kwamen ziektekiemen mee, die men in de Amerika's niet kende.
Europeanen hadden door de eeuwen antistoffen daar tegen gevormd, de "Indianen" nog niet.
Zij stierven als ratten aan de epidemieën die losbraken.
Ga die gemaakte leugens ergens anders verspreiden.
Hier doen we niet aan mainstream nwo shit.

25-09-2015, 16:03
"Twee grote rijken waren dominant in Amerika rond het jaar 1492: die van de Inca’s in het Andes gebergte van Zuid-Amerika, en die van de Azteken in Midden-Amerika. Binnen enkele jaren waren deze beschavingen volledig ingestort en was de bevolking voor een groot deel uitgestorven. De oorzaak, zo dacht men lange tijd, lag hem in de superieure beschaving en technologie van de Spaanse veroveraars. Dat is maar deels waar.

“Tierra!, tierra!” schreeuwde de Spaanse matroos Rodrigo de Triana op 12 oktober 1492. De kapitein Cristóbal Colón (Colombus) was razend enthousiast en dacht Azië te hebben bereikt via de Atlantische Oceaan. In werkelijkheid bereikten de zeevaarders uit Europa voor het eerst het continent van de Inca’s en de Azteken. De Spanjaarden voeren de Caraïbische Zee binnen en Colombus riep enkele eilanden uit tot Spaans bezit. Binnen een mum van tijd krioelde het er van de Spanjaarden en bereikten Spaanse veroveraars het vasteland van Amerika.

Conquistadors

De veroveraars, ook wel conquistadores genoemd, waren op zoek naar goud, macht en faam. Hernán Cortés was zo’n conquistador. In 1518 ging hij met een groep strijders aan wal bij het huidige Mexico. Samen met zijn leger trok hij richting Tenochtitlan, de Azteekse hoofdstad met meer dan 100.000 inwoners. Al voordat ze aankwamen, liepen ze over lijken heen. Wat was er aan de hand? in 1532 viel de conquistador Francisco Pizarro met zijn kleine troepenmacht Cuzco aan, de bloeiende hoofdstad van de Inca’s. Nog voordat ze aankwamen, had er in het Inca rijk een burgeroorlog gewoed en was de helft van de bevolking om mysterieuze redenen uitgestorven. Wat was er aan de hand?

Ziektekiemen

De grootste doodsoorzaak van de inheemse bevolking zat hem niet in de wapens van de Spanjaarden, maar in de ziektes die ze meebrachten. Voor de Europeanen waren het doodnormale bacteriën en virussen, zoals pokken, hepatitis, griep en tyfus. De ziektekiemen bereikten de binnenlanden van Amerika nog voordat een Europeaan het gebied überhaupt had betreden.

Massale sterfte

Het waren ziektekiemen waar de indianen nog nooit mee in contact waren gekomen. De ontbrekende resistentie en immuniteit maakte dat de bacteriën en virussen gemakkelijk het lichaam binnen drongen en zich verspreidden onder de bevolking. Een stille ramp voltrok zich: 90 tot 95 procent van de gehele bevolking van Noord-, Midden- en Zuid-Amerika stierf uiteindelijk door ziektes. De Inca’s en Azteken hadden dus letterlijk geen been meer om op te staan, om de Spaanse veroveraars te bevechten.


Zieke indianen.
Burgeroorlog

Daar komt nog bij dat de Inca’s in een interne burgeroorlog verkeerden. Indirect waren de ziektekiemen hier de oorzaak van. Inca leider Huayna Capac stierf plotseling aan Europese ziekten. De erfopvolging was problematisch en een strijd barstte los tussen de zonen van de voormalige leider, Huáscar en Atahualpa. De oorlog liet een ravage achter en de nieuwe leider Atahualpa zat niet zo stevig op de troon als zijn voorgangers. Kortom: de conquistadores troffen twee verscheurde en half in elkaar gestorte beschavingen aan.

Indiaanse bondgenoten

Een tweede, minder bekende oorzaak van de gemakkelijke overwinning door de Spanjaarden, was de hulp die bepaalde indianenstammen gaven aan de conquistadores. Het Azteekse Rijk was nog relatief jong. Zo’n tachtig jaar voor de komst van de Spanjaarden, hadden de Azteken veel andere stammen aan zich onderworpen en schatplichtig gemaakt. Bovendien moesten ze mensen uit hun midden aanleveren voor rituele offers. Velen waren blij om met de Spanjaarden te strijden tegen de overheersende Azteken, om voor zichzelf onafhankelijkheid te winnen. Eenzelfde proces voltrok zich in het Inca rijk.

Trotse overwinnaars

Eeuwenlang beschouwden de Europeanen zich als trotse overwinnaars en superieure strijders. Historici hebben deze mythe van de verovering van Amerika doorbroken. Natuurlijk speelden de paarden, pistolen en metalen zwaarden van de Spanjaarden in hun voordeel. Maar met paarden en pistolen alleen versla je met enkele duizenden niet een leger van miljoenen krijgers. Ziektekiemen en indiaanse bondgenoten deden het meeste werk."

25-09-2015, 16:04
Ziekte die de Europeanen hebben meegenomen , wat is de bron van je tekst?

25-09-2015, 16:11

Citaat door Izzy:
Ziekte die de Europeanen hebben meegenomen , wat is de bron van je tekst?
http://www.isgeschiedenis.nl/historisch-misverstand/historisch-misverstand-de-verovering-van-amerika/

Er zijn veel meer bronnen te vinden op internet die het aangeven.

25-09-2015, 16:11
Dat was ook een hele grote genocide, alleen kenden we het begrijp destijds nog niet. Dus het mocht nog wel. Wrang, vreemd, en oneerlijk is de mensheid, niet waar?

25-09-2015, 16:13

Citaat door zekere:
Dat was ook een hele grote genocide, alleen kenden we het begrijp destijds nog niet. Dus het mocht nog wel. Wrang, vreemd, en oneerlijk is de mensheid, niet waar?
Ze hebben niks geleerd ,zie de de illegale invasie in Irak met als resultaat een verwoest land en een miljoen doden burgers

25-09-2015, 16:23

Citaat door zekere:
Dat was ook een hele grote genocide, alleen kenden we het begrijp destijds nog niet. Dus het mocht nog wel. Wrang, vreemd, en oneerlijk is de mensheid, niet waar?
In Europa zijn er pest epidemieën geweest waar de bevolking met de helft werd gereduceerd.
Dus wat is er zo nieuw aan?

25-09-2015, 16:26

Citaat door Leonidas:
In Europa zijn er pest epidemieën geweest waar de bevolking met de helft werd gereduceerd.
Dus wat is er zo nieuw aan?
Dus die 100 miljoen gestorven indianen kwamen door de pest

25-09-2015, 16:56


ik kom wel opduiken als we bij hoofdstuk: De geboorte van getto kind in 1773 te Frankfurt am Main (de alle ellende veroorzaker in de wereld) hahahha

25-09-2015, 16:58

Citaat door Leonidas:
In Europa zijn er pest epidemieën geweest waar de bevolking met de helft werd gereduceerd.
Dus wat is er zo nieuw aan?
Tja, het leuke eraan is is dat je de pest kan arresteren en opsluiten.

Niet dus.

25-09-2015, 16:58
Tss, algemeen bekend. Waarom zouden ze zo makkelijk hebben kunnen winnen? De pokken en mazelen deden het meeste werk.

Neemt niet weg dat het criminele genocide is geweest.




Citaat door Izzy:
Ziekte die de Europeanen hebben meegenomen , wat is de bron van je tekst?

Pagina's : [1] 2