Bekijk volle/desktop versie : Weigerden vluchtelingen echt 'niet-halal' hulppakketten?



09-09-2015, 13:44
http://www.demorgen.be/buitenland/weigerden-vluchtelingen-echt-niet-halal-hulppakketten-a2445722/

09-09-2015, 13:50



Citaat door Daoudi1970:
http://www.demorgen.be/buitenland/weigerden-vluchtelingen-echt-niet-halal-hulppakketten-a2445722/
en de haters op deze site, hebben dit onderwerp flink uitgebuit om hun haat te verspreiden.

Ik wacht op hun excuses aan het Syrische volk voor het onterecht beoordelen...

09-09-2015, 13:54
Assad verbiedt iPhone in 'vaderland' Steve Jobs

De Syrische president Bashar al-Assad heeft een verbod ingesteld op de iPhone. Hoewel Assad zijn regime veel ernstigere dingen heeft begaan - geschat wordt dat ongeveer 4000 opstandelingen zijn vermoord - is het verbod op de iPhone toch op zijn minst opmerkelijk. Des te meer omdat de vader van wijlen Apple-topman Steve Jobs, Syrisch was.


Het verbod op de iPhone is een nieuwe stap van Assad om communicatie tussen zijn tegenstanders onmogelijk te maken. In juli werd het internet in het land al platgelegd en buitenlandse media komen het land niet meer binnen.

'Wanneer een toerist of journalist Syrië bezoekt met een iPhone op zak is dat genoeg om die persoon op te pakken voor spionage', aldus een activist tegen de Israëlische krant Haaretz. Diezelfde activist merkt vervolgens de ironie van het verbod op: 'Steve Jobs zou zich omdraaien in zijn graf als hij zou vernemen dat het apparaat dat hij bedacht heeft, verboden is in zijn vaderland'.

Syrië is echter nauwelijks het 'land van herkomst' van Jobs te noemen. De medeoprichter van Apple werd geboren in San Francisco en werd daarna geadopteerd door Paul en Clara Jobs. Zijn biologische vader, Abdulfattah Jandali is echter wel een geboren Syriër.