Bekijk volle/desktop versie : Moslim redt leven winkeleigenaar tijdens zwaardaanval (video)



17-08-2015, 20:17
Een Indiase moslim heeft op heldhaftige wijze het leven van een winkelier gered. Het slachtoffer werd vorige week met een zwaard aangevallen.

Beveiligingscamera's hebben alles op beeld vastgelegd. Volgens Indische bronnen zou de winkelier een groep drugsgebruikers hard hebben aangesproken. De groep staat bekend om het afpersen van 200 winkeliers, bedreiging, geweld en brandstichting. Een van die aanvallen werd de ondernemer bijna fataal, ware het niet dat hij op dat moment een held als klant in de winkel had.


Onderdrukt
'Allah gaf me de kracht om het leven van deze man te redden', zegt Nasiruddin Mansuri. 'Ik ben normaal niet dapper. Meestal ben ik bang en heb ik de neiging om weg te kijken tijdens gevechten omdat ik niet tegen bloedvergieten kan. Ik heb geen idee wat me bezielde die dag', zegt de held eerlijk. Omdat er regelmatig spanning is tussen moslims en hindoes in India worden de beelden massaal gedeeld.


Geloof deed er op dat moment niet toe, zegt Mansuri. 'De islam leert ons om onderdrukten te helpen en om op te staan tegen onderdrukkers. Ik denk dat ik gewoon heb gedaan wat had moeten gebeuren.'


Dankbaar
Op beelden is te zien dat de winkelier plotseling meerdere zwaardslagen krijgt te verwerken. Nasiruddin grijpt echter snel in en slaat de aanval af waarna omstanders het overnamen. De dader werd gegrepen en moest in de winkel plaatsnemen tot de politie kwam. De familie van het slachtoffer is uiteraard dankbaar. 'We kunnen Mansuri niet terugbetalen voor zijn daad. We hebben de beelden van hoe hij de man overmeesterde zonder aan zijn eigen veiligheid te denken', zegt Manish Singh Thakur, de broer van de winkelier.


'Hij kon de winkel verlaten of gewoon in een hoekje zitten en kijken, want hij was gewoon een klant. Hij toonde echter voorbeeldige moed en redde het leven van mijn broer', voegt Shakur toe. Volgens Indiase bronnen is de heldendaad meer dan een heldendaad. Het brengt hindoes en moslims dichter bij elkaar en dat is broodnodig. Galli News publiceerde de beelden op YouTube.




[video=youtube;53a0fwlt8ewp]https://www.youtube.com/watch?v=53a0fwlt8ewp[/video]

17-08-2015, 23:46


Waarom een winkeleigenaar

19-08-2015, 12:07
video werkt niet

21-08-2015, 08:10
http://https://www.youtube.com/watch?v=g78RCtE4Tts