Bekijk volle/desktop versie : Zwanger na ontucht (zinâ) : mogen ze trouwen ?



09-08-2015, 09:56

Citaat door manhajsalaf2015:
Zwanger na ontucht (zin&acirc : mogen ze trouwen ? - Shaykh Muhammad Nâsir ad-Dîn al-Albânî (rahimahullâh)

Vraag :

Een vrouw is zwanger geworden door zinâ (ontucht). Deze man wil met haar trouwen. Is het hem verplicht dat hij wacht tot ze bevalt ?


Shaykh :

Natuurlijk, maar dit is een zonde. Hij wil van haar genieten alsof hij geen overspel met haar gepleegd had. De twee gevallen zijn niet gelijk.


Vraag :

Hij wacht ermee tot ze bevalt ?


Shaykh :

Het is verplicht dat hij berouw toont en dat zij berouw toont van wat ze gedaan hebben, en daarna mogen ze met elkaar trouwen.


Vraag :

En hij wacht ermee tot ze bevalt ?


Shaykh :

Ja.


[Bron : Silsila al-Hudâ wan-Nûr, cassette 28]


Opmerking :

In Silsila al-Hudâ wan-Nûr 523 verduidelijkt de shaykh dat in een dergelijke situatie beiden in oorsprong niet mogen huwen. De ontuchtpleger trouwt niet met de ontuchtpleegster of polytheïste, en vice versa.

Het wordt wel toegestaan indien BEIDE personen (niet slechts één van hen) oprecht berouw tonen aan Allah voor de daad die ze gepleegd hebben.

Bovendien mag dit huwelijk niet enkel plaatsvinden om hun zonde (en de sporen daarvan, namelijk het kind) toe te dekken.

De shaykh zegt hierover immers :

"Als het doel is om de ontucht te bedekken die ze hebben gepleegd en het kind van zinâ op hun beider namen in te schrijven, dan is dit erger dan zinâ !"

[Vertaling : ابو معاذ محمد داود]

Bron:http://tauwhiedfirst.com/index.php/fiqh/huwelijk-en-scheiding/165-zwanger-na-ontucht-zina-mogen-ze-trouwen-shaykh-muhammad-nasir-ad-din-al-albani-rahimahullah
http://https://www.youtube.com/watch?v=kBFNTQtxYE4[/SIZE]
.