Bekijk volle/desktop versie : WK verstoppertje in Dordt gaat voor wereldrecord



22-07-2015, 20:07
In Dordrecht zullen zaterdagmiddag honderden volwassenen zich verzamelen voor het WK Verstoppertje. Bijna achthonderd mensen hebben zich aangemeld voor het evenement, waarmee een wereldrecord kan worden bevestigd.

De deelnemers van het evenement krijgen een groen shirt aan en dragen een sticker. Ze krijgen honderd seconden de tijd om zich te verstoppen voor acht vrijwilligers die hen gaan zoeken. Overal mogen ze zich verbergen, maar winkels zijn verboden terrein. Er lopen scheidsrechters rond om te kijken of mensen zich aan de regels houden. Wie zich als eerste buutvrij weet te melden, wint, en krijgt een prijs.

Het idee komt van Dylan Hartog en Timo van Antwerpen. Ze noemen het WK verstoppertje een uit de hand gelopen grap. Dylan bedacht het kampioenschap met collega's van restaurant La Cubanita. ,,Het idee is ontstaan nadat allerlei plannen voor verstoppertje spelen bij filialen van Ikea telkens niet door gingen'', vertelde hij eerder aan ons. ,,We hebben de gemeente verteld over onze activiteit. Die vond het prima, zolang het geen overlast veroorzaakt. Ook winkeliers hebben we geïnformeerd.''

Bijna achthonderd mensen hebben gemeld aanwezig te zijn zaterdag. Dat kan een record zijn, dus zijn er mensen van Guinness Book of Records aanwezig om de mensen te tellen. Het vorige record stond om vierhonderd man.

http://www.ad.nl/ad/nl/32605/Dordrecht/article/detail/4103570/2015/07/18/WK-verstoppertje-in-Dordt-gaat-voor-wereldrecord.dhtml