Bekijk volle/desktop versie : België stuurt voor het eerst radicale imam het land uit



14-07-2015, 14:07


RADICALISERING Voor het eerst heeft de federale regering de verblijfsvergunning van een radicale imam afgenomen. Het gaat om een Marokkaans-Nederlandse man uit het Luikse Dison, zo staat in De Morgen, Het Laatste Nieuws en de kranten van SudPresse.

De Staatsveiligheid en het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD) hadden de prediker al een tijdje in het vizier. Hij zou zeer actief geweest zijn in de extremistische kringen rond Verviers, waar in januari nog twee vermoedelijke terroristen werden gedood bij een politieactie.

"Hij dweept actief met de jonge Algerijn Mohammed Merah die in 2012 in Toulouse drie kinderen en een volwassene doodde in een joodse school", benadrukt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).

De imam zal wellicht naar Nederland moeten terugkeren. Francken heeft zijn Nederlandse collega Klaas Dijkhoff al op de hoogte gebracht van de beslissing.

De man heeft wel nog het recht om beroep aan te tekenen bij de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen.

http://www.hln.be/hln/nl/1275/Islam/article/detail/2393863/2015/07/14/Belgie-stuurt-voor-het-eerst-radicale-imam-het-land-uit.dhtml?utm_content=nieuws&utm_campaign=socialre dactie&utm_medium=hootsuite&utm_source=hln

Wat is een regering zonder socialisten toch een verademing voor dit land.

14-07-2015, 19:39


Toen ik het bericht zag,dacht ik eerst dat ze hem naar Marokko terugstuurden.Dacht al

15-07-2015, 05:32
Mocht hij naar Marokko terug gestuurd, dan wordt hij direct opgesloten.