Bekijk volle/desktop versie : Proces tegen mishandelaars homo in Marokko uitgesteld



10-07-2015, 18:56
Gisteravond begon het proces tegen twee mannen die betrokken waren bij de schokkende mishandeling van een homoseksuele man in Fes.





Het slachtoffer krijgt immense steun van mensenrechtenorganisaties. Die steun bestaat onder meer uit advocaten die hem tijdens de rechtszaak tegen zijn belagers moeten ondersteunen. De twee verdachten zouden lid zijn van de islamitische beweging Addawa Wa Tabligh.


De verdediging verzocht de rechter om de verdachten op borgtocht vrij te laten maar dit verzoek werd verworpen. Het proces werd vervolgens uitgesteld tot 23 juli zodat advocaten het dossier beter kunnen bestuderen. Het slachtoffer werd op 29 juni door verschillende mannen geslagen. Het tafereel werd opgenomen waardoor de autoriteiten twee daders konden aanhouden.

10-07-2015, 18:58


In-sha'Allah zal er gerechtigdheid komen en zal van uitstel afstel komen.

10-07-2015, 21:23
Goed gedaan, anders heb je binnen no. time homo feestjes in Marokko net als in Amsterdam.Lekkere voorbeeld dan.

11-07-2015, 10:12
Maar goed dat ze vast blijven zitten. Niemand heeft het recht om iemand aan te vallen. Als ze het er niet mee eens waren konden ze ook de autoriteiten inschakelen. Zo barbaars om met z'n allen op een iemand in te beuken. Er deden veel meer mensen mee waarom zyn die niet opgepakt.