Bekijk volle/desktop versie : Seksslaven IS doen boekje open na ontsnapping



Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

08-07-2015, 00:20
Het vluchtelingenkamp in het Iraakse Khanke: twee jonge yezidi-vrouwen getuigen tegenover Daily Mail over de onwaarschijnlijke wreedheden die ze doorstaan hebben als seksslavin in handen van IS-strijders. De ene moest verkrachtingen ondergaan, anders werd haar één jaar oude baby geslagen. Zonder haar oogappel zou ze naar eigen zeggen zelfmoord gepleegd hebben. De andere werd steeds opnieuw doorverkocht aan barbaren die haar vastbonden op bed en drogeerden met morfine om haar koest te houden. Ze werd zo hard geslagen dat ze twee maanden lang niet meer kon lopen.

Reehan

De nachtmerrie begon in augustus vorig jaar, toen meer dan tweehonderd Yezidi-vrouwen uit hun huizen in Noord-Irak ontvoerd werden. De mooiste werden naar de veiling gestuurd, waar ze naakt verkocht werden aan de hoogste bieder.

Reehan (19) herinnert zich nog in detail hoe dat er aan toe ging. ,,Ik zat thuis met mijn man en mijn zoon toen plots dertig wagens stopten", klinkt het in de Daily Mail. ,,De terroristen namen ons mee naar Tal Afar, zo'n tachtig kilometer verderop. Daar werden de vrouwen en kinderen gescheiden van de mannen."

Seksuele handel
Reehan werd toegewezen aan een 50-jarige Turkmeense strijder. Hoeveel hij voor haar betaald heeft, is niet bekend. De man nam haar mee naar zijn huis, waar ze tien maanden lang opgesloten zou blijven. In het begin stribbelde ze tegen toen hij haar wilde verkrachten. Nadat hij haar zoontje voor haar ogen geslagen had, had ze geen andere keuze meer. ,,Ik deed alles wat hij wilde, voor het welzijn van mijn kind". Toen ze vroeg of dit wel strookte met zijn geloof antwoordde hij bits dat de seksuele handel in yezidi-vrouwen toegestaan is door de islam.

Na tien maanden van onophoudelijk misbruik en geweld was Reehan compleet gevoelloos geworden. Ze liet hem zijn gang gaan, wanneer hij maar wilde. Daarna belandde ze via een tussenstation bij een Libiër in het Syrische IS-bolwerk Raqqa. Daar bleken nog twee andere yezidi-meisjes van 15 en 22 jaar te wonen, daarna volgden nog een moeder met haar vijfjarige dochter.

Ziekelijk tafereel
,,Hij nam die laatste twee mee naar een kamer, verkrachtte eerst de moeder en misbruikte nadien de dochter. Dat tafereel was zo ziekelijk dat ik wel moest vluchten, alle risico's ten spijt."

Reehan wist een hidjab te stelen en bereikte ongedeerd het huis van een Syriër. Daar belde ze meteen naar haar moeder in Dohuk. De man stemde er mee in om haar en haar zoon de grens over te helpen, als ze hem tenminste 15.000 dollar (13.700 euro) zou geven. Met de hulp van een liefdadigheidsinstelling wist de moeder dat bedrag bij elkaar te sprokkelen. ,,Na twee dagen in Raqqa bracht de man ons naar Fish-Khabur, op de Iraaks-Syrische grens. Daar zag ik mijn moeder... Ik moest huilen."

En nu is ze dus in het relatief veilige vluchtelingenkamp beland. ,,Maar IS houdt nog steeds mijn man, mijn vader en twee zussen gegijzeld. Ik vrees dat ze niet meer in leven zijn. Ja, ik wil hier weg, want dit land biedt me geen hoop. Maar ik heb niets."

Zelfmoordpoging
Het verhaal van Barfo klinkt minstens even schrijnend. Ook zij werd verkocht tijdens die bewuste veiling en belandde in de handen van een 35-jarige IS-strijder. ,,Toen hij me aanraakte begon ik te huilen. Ik probeerde me te verzetten, maar hij was te sterk. Hij bond me ook vast op bed en diende morfine toe om me stil te krijgen." Na één bijzonder wrede verkrachting probeerde de 25-jarige vrouw zelfmoord te plegen met zijn pistool, maar hij wist haar net op tijd te stoppen.

Drie maanden later werd ze doorverkocht aan een 30-jarige Arabier. ,,Ik moest met die bruut slapen. Eén keer heeft hij me zo hard geslagen dat ik gedurende twee maanden niet kon lopen." Ze moest ook zes keer per dag bidden en de koran lezen. Als ze weigerde, werd ze mishandeld.

Tien dagen in de cel
Vervolgens werd Barfo nog vier keer doorverkocht aan IS-strijders, die haar telkens opnieuw als seksslavin gebruikten. Toen ze toch nog een keer flink weerstand bood, vloog ze tien dagen de cel in. ,,Het was ondergronds, ik kon niets zien."

Uiteindelijk wist ook zij te ontsnappen dankzij de hulp van een Syriër. Die zette haar en nog twee andere meisjes 240 kilometer verder af, in de buurt van de grens. Daar wist zij te herenigen met haar moeder en broertje, maar ook haar nachtmerrie is nog niet voorbij. ,,De rest van mijn familie wordt nog gevangen houden. Twee dagen geleden heeft mijn veertienjarige zus me gebeld, in tranen zei ze dat ze niet kan ontsnappen. Ik wil weg uit Irak, maar omdat mijn vader vermist is krijg ik niet de broodnodige papieren."

Dat is wel vaker een probleem, weet Shaheen Khalaf. Hij werkt voor een hulporganisatie die opkomt voor de belangen van de yezidi. ,,Als ze al kunnen ontsnappen, is de ellende nog niet voorbij. Ze zijn alles kwijt: identiteitskaart, paspoort,... Velen willen zelfmoord plegen."

Bewijs van maagdelijkheid
De voorbije maanden zijn er nog meer horrorverhalen aan het licht gekomen. Zo moest een veertienjarig meisje verplicht een medisch onderzoek ondergaan om te 'bewijzen' dat ze nog maagd was, alvorens verkocht te kunnen worden. In zes maanden tijd wisselde Bahar vier keer van 'eigenaar'. Als ze zich verzette, kreeg ze zweepslagen. Haar rug staat nu vol littekens. Nadat haar familie 730 euro op tafel legde, werd ze vrijgelaten.

In mei vertelde een 17-jarig yezidi-meisje hoe zij en haar zusje dagelijks verkracht werden, zowel door de IS-strijder in kwestie als zijn 'bodyguards'. Tot overmaat van ramp is ze zwanger geworden. ,,Als ik niet gehoorzaamde aan zijn seksuele eisen, wachtte me een groepsverkrachting of kreeg ik zweepslagen. En soms goot hij zelfs kokend water over mijn dijen. Het was elke dag kiezen tussen de dood en de dood."


Bron AD:

08-07-2015, 00:41


Ik geloof hier helemaal niks van.

08-07-2015, 00:42

Citaat door TamentthDhen:
Ik geloof hier helemaal niks van.
Dat is van jou bekend.

Next!

08-07-2015, 00:57
PB, mag ik vragen wat het doel is van jouw topic?

08-07-2015, 01:03


HAHAHAHAAHHAAHAHAHAHAHAHAH


08-07-2015, 01:04

Citaat door Pieter-Baan:
Dat is van jou bekend.

Next!
De Yazidi's beweerden ook meerdere keren dat ISIS hun aan het afslachten was, de laatste keer op die berg. Hun situatie bleek iedere keer mee te vallen.. Er komt veel propaganda van alle kanten, de racist die jij bent slikt het voor zoete koek

08-07-2015, 01:04

Citaat door Pure_22:
PB, mag ik vragen wat het doel is van jouw topic?
Wat is het doel van dit forum op deze site?

Juist ja!

08-07-2015, 01:06
Goed scenario wanneer kunnen we de film verwachten .

08-07-2015, 01:09

Citaat door Pieter-Baan:
Wat is het doel van dit forum op deze site?

Juist ja!
Een vraag beantwoorden met een wedervraag is niet meer in. Wel een beetje met de tijd meegaan hé .
Het is een serieuze vraag dus verwacht ik een serieus antwoord.
We doen alsof dit nooit heeft plaatsgevonden en beginnen opnieuw.

PB, mag ik vragen wat het doel is van jouw topic?

08-07-2015, 01:28

Citaat door Pure_22:
Een vraag beantwoorden met een wedervraag is niet meer in. Wel een beetje met de tijd meegaan hé .
Het is een serieuze vraag dus verwacht ik een serieus antwoord.
We doen alsof dit nooit heeft plaatsgevonden en beginnen opnieuw.

PB, mag ik vragen wat het doel is van jouw topic?
Nu'ayim bin Himaad (Imam Bukhari’s leraar, meer dan 1200 jaar geleden) levert over in ("Kitaab Al-Fitan", 557): http://i.imgur.com/G0kcxvN.jpg رقم الحديث: 557 حديث موقوف) حَدَّثَنَا حَدَّثَنَا الْوَلِيدُ ، وَرِشْدِينُ ، عَنِ ابْنِ لَهِيعَةَ ، عَنْ أَبِي قَبِيلٍ ، عَنْ أَبِي رُومَانَ ، عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ ، قَالَ : إِذَا رَأَيْتُمُ الرَّايَاتِ السُّودَ فَالْزَمُوا الأَرْضَ فَلا تُحَرِّكُوا أَيْدِيَكُمْ ، وَلا أَرْجُلَكُمْ ، ثُمَّ يَظْهَرُ قَوْمٌ ضُعَفَاءُ لا يُؤْبَهُ لَهُمْ ، قُلُوبُهُمْ كَزُبَرِ الْحَدِيدِ ، هُمْ أَصْحَابُ الدَّوْلَةِ ، لا يَفُونَ بِعَهْدٍ وَلا مِيثَاقٍ ، يَدْعُونَ إِلَى الْحَقِّ وَلَيْسُوا مِنْ أَهْلِهِ ، أَسْمَاؤُهُمُ الْكُنَى ، وَنِسْبَتُهُمُ الْقُرَى ، وَشُعُورُهُمْ مُرْخَاةٌ كَشُعُورِ النِّسَاءِ ، حَتَّى يَخْتَلِفُوا فِيمَا بَيْنَهُمْ ، ثُمَّ يُؤْتِي اللَّهُ الْحَقَّ مَنْ يَشَاءُ Op gezag van Ali bin Abi Talib, moge Allaah tevreden over hem zijn: "Wanneer jullie de zwarte vlaggen zien, blijf dan waar jullie zijn. Beweeg je handen en voeten niet (i.e. bemoei je niet met hen). Dan zal een groep zwakken verschijnen (i.e. warschijnlijk zwak van begrip) die geen aandacht krijgen. Hun harten zullen zoals ijzer zijn (i.e. streng). Zij zijn de vertegenwoordigers van de Dawlah (Staat). Zij vervullen geen verbonden of verdragen. Zij zullen mensen naar Haqq (waarheid) oproepen, maar zij behoren zelf niet tot de mensen van de waarheid. Ze zullen bijnamen hebben (i.e. Abu Mus’ab, Abu Bakr etc) en hun achternamen zullen naar hun woonplaatsen verwijzen (i.e. Al-Misri, Al-Baghdadi etc). Ze zullen lange haren hebben zoals vrouwen. Zij zullen onderling blijven verschillen (i.e. mischien met de rest van de Ummah), tot Allaah de Waarheid naar voren brengt, aan de hand van wie Hij wilt.” http://library.islamweb.net/hadith/display_hbook.php?bk_no=285&pid=133541&hid=557 ----------------- Let op: Deze mawquf hadith reikt niet tot de Profeet , de sanad reikt niet tot de Profeet. Het verbazingwekkende ervan is, dat dit meer dan 1200 jaar geleden is geschreven, door de leraar van Imam Bukhari. Zelfs als de keten zwak is, het feit dat het zo nauwkerig deze groepering beschrijft, is een aanwijzing dat het mischien wel door de Profeet is gezegd, ook al hebben we geen authentieke keten ervan tot de Profeet reiken, wallaahu A'lam


Fijne nachtrust PB

08-07-2015, 01:54
Ik kan ook een of ander Reehan te voorschijn halen en een neppe interview houden. Maar ja, ik beschik helaas niet over een media naam dus zullen mensen mij niet geloven.

08-07-2015, 02:01

Citaat door Pieter-Baan:
Het vluchtelingenkamp in het Iraakse Khanke: twee jonge yezidi-vrouwen getuigen tegenover Daily Mail over de onwaarschijnlijke wreedheden die ze doorstaan hebben als seksslavin in handen van IS-strijders. De ene moest verkrachtingen ondergaan, anders werd haar één jaar oude baby geslagen. Zonder haar oogappel zou ze naar eigen zeggen zelfmoord gepleegd hebben. De andere werd steeds opnieuw doorverkocht aan barbaren die haar vastbonden op bed en drogeerden met morfine om haar koest te houden. Ze werd zo hard geslagen dat ze twee maanden lang niet meer kon lopen.

Reehan

De nachtmerrie begon in augustus vorig jaar, toen meer dan tweehonderd Yezidi-vrouwen uit hun huizen in Noord-Irak ontvoerd werden. De mooiste werden naar de veiling gestuurd, waar ze naakt verkocht werden aan de hoogste bieder.

Reehan (19) herinnert zich nog in detail hoe dat er aan toe ging. ,,Ik zat thuis met mijn man en mijn zoon toen plots dertig wagens stopten", klinkt het in de Daily Mail. ,,De terroristen namen ons mee naar Tal Afar, zo'n tachtig kilometer verderop. Daar werden de vrouwen en kinderen gescheiden van de mannen."

Seksuele handel
Reehan werd toegewezen aan een 50-jarige Turkmeense strijder. Hoeveel hij voor haar betaald heeft, is niet bekend. De man nam haar mee naar zijn huis, waar ze tien maanden lang opgesloten zou blijven. In het begin stribbelde ze tegen toen hij haar wilde verkrachten. Nadat hij haar zoontje voor haar ogen geslagen had, had ze geen andere keuze meer. ,,Ik deed alles wat hij wilde, voor het welzijn van mijn kind". Toen ze vroeg of dit wel strookte met zijn geloof antwoordde hij bits dat de seksuele handel in yezidi-vrouwen toegestaan is door de islam.

Na tien maanden van onophoudelijk misbruik en geweld was Reehan compleet gevoelloos geworden. Ze liet hem zijn gang gaan, wanneer hij maar wilde. Daarna belandde ze via een tussenstation bij een Libiër in het Syrische IS-bolwerk Raqqa. Daar bleken nog twee andere yezidi-meisjes van 15 en 22 jaar te wonen, daarna volgden nog een moeder met haar vijfjarige dochter.

Ziekelijk tafereel
,,Hij nam die laatste twee mee naar een kamer, verkrachtte eerst de moeder en misbruikte nadien de dochter. Dat tafereel was zo ziekelijk dat ik wel moest vluchten, alle risico's ten spijt."

Reehan wist een hidjab te stelen en bereikte ongedeerd het huis van een Syriër. Daar belde ze meteen naar haar moeder in Dohuk. De man stemde er mee in om haar en haar zoon de grens over te helpen, als ze hem tenminste 15.000 dollar (13.700 euro) zou geven. Met de hulp van een liefdadigheidsinstelling wist de moeder dat bedrag bij elkaar te sprokkelen. ,,Na twee dagen in Raqqa bracht de man ons naar Fish-Khabur, op de Iraaks-Syrische grens. Daar zag ik mijn moeder... Ik moest huilen."

En nu is ze dus in het relatief veilige vluchtelingenkamp beland. ,,Maar IS houdt nog steeds mijn man, mijn vader en twee zussen gegijzeld. Ik vrees dat ze niet meer in leven zijn. Ja, ik wil hier weg, want dit land biedt me geen hoop. Maar ik heb niets."

Zelfmoordpoging
Het verhaal van Barfo klinkt minstens even schrijnend. Ook zij werd verkocht tijdens die bewuste veiling en belandde in de handen van een 35-jarige IS-strijder. ,,Toen hij me aanraakte begon ik te huilen. Ik probeerde me te verzetten, maar hij was te sterk. Hij bond me ook vast op bed en diende morfine toe om me stil te krijgen." Na één bijzonder wrede verkrachting probeerde de 25-jarige vrouw zelfmoord te plegen met zijn pistool, maar hij wist haar net op tijd te stoppen.

Drie maanden later werd ze doorverkocht aan een 30-jarige Arabier. ,,Ik moest met die bruut slapen. Eén keer heeft hij me zo hard geslagen dat ik gedurende twee maanden niet kon lopen." Ze moest ook zes keer per dag bidden en de koran lezen. Als ze weigerde, werd ze mishandeld.

Tien dagen in de cel
Vervolgens werd Barfo nog vier keer doorverkocht aan IS-strijders, die haar telkens opnieuw als seksslavin gebruikten. Toen ze toch nog een keer flink weerstand bood, vloog ze tien dagen de cel in. ,,Het was ondergronds, ik kon niets zien."

Uiteindelijk wist ook zij te ontsnappen dankzij de hulp van een Syriër. Die zette haar en nog twee andere meisjes 240 kilometer verder af, in de buurt van de grens. Daar wist zij te herenigen met haar moeder en broertje, maar ook haar nachtmerrie is nog niet voorbij. ,,De rest van mijn familie wordt nog gevangen houden. Twee dagen geleden heeft mijn veertienjarige zus me gebeld, in tranen zei ze dat ze niet kan ontsnappen. Ik wil weg uit Irak, maar omdat mijn vader vermist is krijg ik niet de broodnodige papieren."

Dat is wel vaker een probleem, weet Shaheen Khalaf. Hij werkt voor een hulporganisatie die opkomt voor de belangen van de yezidi. ,,Als ze al kunnen ontsnappen, is de ellende nog niet voorbij. Ze zijn alles kwijt: identiteitskaart, paspoort,... Velen willen zelfmoord plegen."

Bewijs van maagdelijkheid
De voorbije maanden zijn er nog meer horrorverhalen aan het licht gekomen. Zo moest een veertienjarig meisje verplicht een medisch onderzoek ondergaan om te 'bewijzen' dat ze nog maagd was, alvorens verkocht te kunnen worden. In zes maanden tijd wisselde Bahar vier keer van 'eigenaar'. Als ze zich verzette, kreeg ze zweepslagen. Haar rug staat nu vol littekens. Nadat haar familie 730 euro op tafel legde, werd ze vrijgelaten.

In mei vertelde een 17-jarig yezidi-meisje hoe zij en haar zusje dagelijks verkracht werden, zowel door de IS-strijder in kwestie als zijn 'bodyguards'. Tot overmaat van ramp is ze zwanger geworden. ,,Als ik niet gehoorzaamde aan zijn seksuele eisen, wachtte me een groepsverkrachting of kreeg ik zweepslagen. En soms goot hij zelfs kokend water over mijn dijen. Het was elke dag kiezen tussen de dood en de dood."


Bron AD:
deze verhalen doen me denken aan het verhaal van de couveuse-babies in Koeweit..

08-07-2015, 02:53



Citaat door defeiten:
ok gevonden.
en vertel wat denk je..

08-07-2015, 03:01

Citaat door TamentthDhen:
Ik geloof hier helemaal niks van.
ik ook niet echt.

ik vraag me echt af waar al die vrouwen dan zijn ? ergens opgesloten ? waarom is er geen 1 beeld er van ? IS. laat de gekste dingen zien waarom geen 1 video van deze vrouwen.

08-07-2015, 04:19

Citaat door TamentthDhen:
Ik geloof hier helemaal niks van.
Echt he. Even via een instelling 15.000 DOLLAR geregeld. Want ze hebben geld zat en weinig problemen op dit moment. Dus ja, ergens moet het geld aan besteed worden. Geen voedsel, water en kleding maar een meid die aanklopt en 15k nodig heeft. HAHAHAHAHAH

Soms vallen verhalen zo makkelijk door de mand.

Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31