Bekijk volle/desktop versie : Bakkali ondergaat medische keuring en wacht beslissing van Nuno af



06-07-2015, 01:54
Zakaria Bakkali ondergaat maandag een medische keuring in Valencia. De transfervrije aanvaller zal vervolgens door de Primera División-club als versterking worden aangekondigd, zo schrijft Marca. De negentienjarige Belg is de volgende voetballer die door zaakwaarnemer Jorge Mendes in Mestalla wordt ondergebracht, tot ongenoegen van Sevilla.
Sevilla had ook meer dan gemiddelde belangstelling voor Bakkali, maar Mendes heeft ervoor gezorgd dat de tiener terecht is gekomen bij de club van zijn goede vriend en zakenpartner Peter Lim. Valencia kondigde afgelopen week ook de verrassende komst van Santi Mina van Celta de Vigo aan. De cliënt van Mendes komt voor tien miljoen euro uit Galicië over. Mendes behartigt ook de belangen van Rodrigo Moreno, Joao Cancelo en André Gomes en had als tussenpersoon ook een aandeel in de transfers van Nicolás Otamendi en Enzo Pérez.
Het is nog niet duidelijk of Bakkali komend seizoen het tenue van Valencia om de schouders zal dragen. Trainer Nuno Santo moet beslissen of hij over de tiener wil beschikken. Spaanse media schrijven dat de kans groot is dat de ex-PSV’er bij een andere Primera División-club wordt gestald, om elders te wennen aan het voetbal in de Spaanse competitie.