Bekijk volle/desktop versie : Na aanslag Charleston: zes zwarte kerken platgebrand, vermoedelijk brandstichting



30-06-2015, 16:17
VERENIGDE STATEN Sinds de terreuraanslag van een blanke suprematist in een zwarte kerk in Charleston, North Carolina, anderhalve week geleden, zijn in vijf zuidelijke Amerikaanse deelstaten zes Afro-Amerikaanse kerken in de vlammen opgegaan.
Het gaat onder andere om kerken in Charlotte (North Carolina), Knoxville (Tennessee), Macon (Georgia), Glover Grove (South Carolina), Tallahassee (Florida) en Gibson County (Tennessee). Bij de twee laatstgenoemde branden worden materiële oorzaken, respectievelijk een elektrisch defect en een blikseminslag, niet uitgesloten. In de andere gevallen wordt - ook door de FBI - vooral gedacht aan brandstichting met racistische motieven.

Twintig jaar geleden werden de Verenigde Staten al getroffen door een reeks politiek gemotiveerde kerkbranden. Het Congres in Washington besloot daarop de straffen voor brandstichting van godshuizen te verdubbelen.


http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2379618/2015/06/29/Na-aanslag-Charleston-zes-zwarte-kerken-platgebrand-vermoedelijk-brandstichting.dhtml