Bekijk volle/desktop versie : Tweede ontsnapte moordenaar VS gepakt



29-06-2015, 15:20
Na een klopjacht van drie weken is ook de tweede moordenaar die ontsnapte uit een gevangenis in New York opgepakt.





Een politieman die alleen op patrouille was zag David Sweat (rechts op de foto) zondag op een landweg bij de grens met Canada. Hij ging in de achtervolging toen Sweat het op een lopen zette naar een bos en opende het vuur omdat hij bang was hem tussen de bomen uit het oog te verliezen. Sweat, die ongewapend was, kreeg twee kogels in zijn torso en werd overgebracht naar een ziekenhuis.

Zijn toestand was kritiek en hij kon nog niet worden verhoord. Met de aanhouding van Sweat kwam een einde aan een klopjacht door dertienhonderd politieagenten door de dichte bossen in het noorden van de staat New York. Twee dagen eerder was zijn kompaan Richard Matt in een confrontatie met de politie doodgeschoten. "De nachtmerrie is eindelijk voorbij", zei gouverneur Andrew Cuomo.


Matt en Sweat konden op 6 juni uit een zwaarbeveiligde gevangenis ontsnappen. Twee medewerkers van de gevangenis zijn aangehouden omdat zij ervan verdacht worden hen te hebben geholpen. Sweat zat een levenslange straf uit wegens moord op een hulpsheriff in 2002; Matt was tot 25 jaar veroordeeld wegens moord op zijn vroegere werkgever.

29-06-2015, 15:49


Ik snap nog steeds niet waarom mensen uit een gevangenis ontsnappen.je wordt toch weer opgepakt of vermoord.

29-06-2015, 16:41
nee hoor alleen de domme criminelen worden weer opgepakt of vermoord