Bekijk volle/desktop versie : 'IS-strijders verdreven uit Kobani'



Pagina's : [1] 2 3 4

27-06-2015, 19:31
Koerdische strijders hebben Islamitische Staat (IS) verdreven uit de Syrische stad Kobani. De stad bij de grens met Turkije is sinds zaterdag weer volledig heroverd, meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

Ten zuiden van Kobani wordt nog wel strijd geleverd.

Sinds donderdag werd er hevig gevochten bij Kobani. Zeker 174 burgers zijn daarbij om het leven gekomen. De aanval begon met de ontploffing van een autobom van IS langs een grenspost. Later werden nog meer zelfmoordaanslagen gepleegd. Veel vrouwen en kinderen zijn het slachtoffer geworden van de gevechten.

De stad aan de Turkse grens is sinds 2012 in handen van een Koerdische militie. Van september 2014 tot januari dit jaar belegerde de soennitische extremisten van IS de plaats waar nu weinig van over is.

http://www.nu.nl/buitenland/4076829/is-strijders-verdreven-kobani.html

27-06-2015, 19:32


goed nieuws.

dat ze de isis-honden achtervolgen tot raqah.

27-06-2015, 19:33
En morgen is het weer anders.
Jammer in deze tijd.

27-06-2015, 19:34
Dit zal nog lang doorgaan. Dan weer in handen van partij A. dan weer B. dan weer A. dan weer B. dan weer C. ertussendoor. Even weer D. E heeft dan ook weer een wijkje en dan weer B. A. en zo meer.

En 'niemand' had het zien aankomen in 2011.

27-06-2015, 19:35


IS strijders zijn net mieren , ze komen en gaan en raken nooit op, Morgen zijn ze daar weer aanwezig met een auto bommetje, alleen als je hopeloos aan het verliezen bent blaas je je zelf op

27-06-2015, 19:39

Citaat door Barato:
Er is niks meer over van Kobani. Dus er valt ook nergens meer over te vechten
Jawel, eer. Dat onzinnige ding wat mensen voelen en mij gelukkig gespaard wordt. Kobani was voor Isis in het PR-gebeuren een slag. De verovering ervan zou die PR-ramp uitwissen.
Ik moet zeggen dat die Koerden wel aardig kunnen vechten. Ik zeg overigens niet dat Isis slecht vecht. Ah, ik kies geen zijde...zolang er maar gevochten worden...iemand moet toch spiritueel hiervan kunnen profiteren.

27-06-2015, 19:41

Citaat door Barato:
Kobani is vernietigd

ja, en dit is allemaal de schuld van de isis-honden

27-06-2015, 19:48

Citaat door Barato:
Ze krijgen luchtsteun van de Amerikanen en sturen hun vrouwen het oorlogsveld op. Wat zeg je nou allemaal man
Wat is er mis met vrouwen laten vechten? Er zijn in de oudheid zat voorbeelden te vinden waarin vrouwen vochten, vrijwillig of anderzijds. En die luchtsteun...als Isis een luchtmacht had, dan hadden ze die ook gebruikt.

Als je vijand een wapen heeft dat ze een bepaald voordeel geeft ten opzichte van jou dan verzin iets om dat voordeel te verkleinen. Graaf je in, ga onder de grond. Gebruik menselijke schilden of verbeter je luchtafweer. Maar ga niet huilen dat de tegenstander gemeen en oneerlijk is omdat ze toevallig iets gebruiken wat standaard in hun leger zit.

27-06-2015, 19:52

Citaat door Barato:
Kobani is kapotttttttt
Big deal. een hoop netjes op elkaar gestapelde stenen is veranderd in wat minder op elkaar gestapelde stenen. Niets wat mensen bouwen is de moeite waard om ook maar 1 moer om te geven. Van mensen die wat gelovig zijn en bewust van de ziel ben ik altijd weer zo verbaasd dat ze om de meest belachelijke dingen geven, hun huis, hun auto, hun drie-delig pak. Daaronder, in het hiernamaals heb je niets buiten jezelf. Fuck steden en de creaties van mensen...waardeloze opeenhopingen van materiaal symbolisch voor de val van de menselijke ziel. Gemakkelijk ja, maar geensval noodzakelijk. Gebruik ze zolang ze er zijn, maar weet dat je ooit zonder moet.

27-06-2015, 19:54
kobani bestaat nie meer

dit is wat seculiere koerdische tokkies aan het bewaken zijn lol


27-06-2015, 19:55

Citaat door Barato:
Kobani is kapotttttttt
Kobani was een veilige stad onder controle van de Koerden, waar tienduizenden vluchtelingen uit andere delen van Syrië een veilig heenkomen hadden gevonden, totdat de daesh-duivels besloten om hun terreur ook op Kobani te richten. Het resultaat, inderdaad, een verwoeste stad en tienduizenden mensen nog verder verdreven. Lang leve daesh.

27-06-2015, 19:58

Citaat door worldcitizen:
ja, en dit is allemaal de schuld van de isis-honden

Van amerika

27-06-2015, 20:01



Citaat door Karam990:
kobani bestaat nie meer

dit is wat seculiere koerdische tokkies aan het bewaken zijn lol

dit is de schuld van je meester abu bakr al-shaytaani

27-06-2015, 20:04

Citaat door worldcitizen:
dit is de schuld van je meester abu bakr al-shaytaani

Nee begonnen met jou meesters uit satanamerika

27-06-2015, 20:06

Citaat door Barato:
Ja en waarom elke keer janken als IS een gebouw opblaast ? Hypocriet leugenachtig gelul
Welnee, van mij mogen ze alles opblazen. Ook historische monumenten. Geschiedenisvervalsing is van alle tijden. De Nazi's probeerde en deden het ook. Het alleen maar terecht dat Isis maar ook de Taliban zulke goede opvolgers zijn van een millennia oude traditie. Alhoewel het te betwijfelen valt of het verstandig is in een tijdperk waar het publiek wat het ziet veel groter is. Je kunt iets vernietigen, maar niet de wetenschap ervan dat het ooit heeft bestaan.
Bottom line is dat historische beelden en gebouwen ook alleen maar dat zijn; gebouwen. Net zoals boeken ook maar boeken zijn en je lichaam ook maar je lichaam is.

Vergeet Allah, die is hier allang niet meer en het was niet old horny die het roer over nam na Zijn vertrek.

Pagina's : [1] 2 3 4