Bekijk volle/desktop versie : Koning MA staat abortus toe



16-05-2015, 18:46

Citaat:
Koning Marokko staat abortus toe bij verkrachting en incest

Het Marokkaans koningshuis heeft bekendgemaakt dat Marokko een soepelere abortuswet krijgt.
In geval van een misvormde foetus, incest of verkrachting kan een vrouw legaal abortus plegen. Momenteel is dat alleen toegestaan als de moeder gevaar loopt door de zwangerschap. Daardoor zien vrouwen die niet in aanmerking komen hun heil in illegale abortus. De aanpassing komt na een felle discussie in de Marokkaanse samenleving. Sommige rapporten stellen dat dagelijks honderden vrouwen illegaal abortus plegen.

Hoewel deze cijfers niet helemaal op de feiten lijken te berusten heeft de staat, met koning Mohammed VI als voorloper, gekozen om naar het volk te luisteren. Vaak liepen illegale abortussen verkeerd of door niet-gekwalificeerde uitvoerders.

Mohammed VI gaf de opdracht aan de minister van Justitie om over de wet te spreken. Onder meer de Raad van Islamgeleerden werd om advies gevraagd. De wet werd door een speciale commissie getoetst. Het moest islamitisch verantwoord zijn maar ook passen in de huidige maatschappelijke ontwikkelingen.

De kwestie rondom abortus kwam ook ter sprake toen de Nederlandse abortusboot in Marokko de toegang werd geweigerd.
goede ontwikkeling

16-05-2015, 19:09


We hebben wel een goede koning hoor. I love him, in elk geval

16-05-2015, 19:11
Mhwaah ik vind m nog steeds een klojo net als de rest van die arabische leiders. Maar hij is wel de minst erge onder hen.

16-05-2015, 19:17

Citaat door XL!:
Mhwaah ik vind m nog steeds een klojo net als de rest van die arabische leiders. Maar hij is wel de minst erge onder hen.
Waarom een klojo 3awed?

16-05-2015, 19:23



Citaat door Dalilaah:
Waarom een klojo 3awed?
Ja hij moet gewoon het westen en de joden boycotten. Net zoals Koning Faysal rahiemoellaah destijds heeft gedaan. Kijk hij was een man.

16-05-2015, 19:27

Citaat door Esperienza.:


Hamdulilah dat we zo'n koning en koningin hebben. Geleidelijk aan gaat Marokko vooruit. Uiteraard moet er nog veel veranderen, maar ey we gaan vooruit, vergeet niet wat voor achtergrond het land heeft. En verder is er gelukkig stabiliteit en vrede in het land.
Het gaat zeker vooruit. Maar nog steeds bevallen vrouwen op straat voor ziekenhuis deuren en nog steeds wachten moslim over de hele wereld om hulp vm de moslimleiders

16-05-2015, 19:28

Citaat door Esperienza.:
Joden zul je nooit kunnen bannen. We hebben een gedeelde geschiedenis met de joden. Ken je geschiedenis. En daarbij hebben we joden nodig. Ze helpen het land vooruit. Economische belangen gaan soms voor, opdat het land vooruit zal gaan en ook de lagere klassen er op vooruit zullen gaan.

En over koning Faysal.. Veel machtige Saoudi's hebben Palestijnse grond aan joden verkocht. Just saying.
Jawel Allah Belooft ons de overwinning.

Koning Faysal rahiemoellaah ging het westen boycotten waardoor ze economische schade opliepen. Wat die andere gays doen heb ik het niet over.

16-05-2015, 19:42
Tjah beter dan t kindje baren en in de wc of parkje dumpen.