Bekijk volle/desktop versie : Taliban eisen gijzeling Kabul op



14-05-2015, 13:42
De Taliban hebben vandaag de verantwoordelijkheid opgeëist voor de gijzeling woensdagavond in een hotel in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Daardoor kwamen elf mensen om het leven, onder wie een Amerikaan en twee Indiërs. Dat heeft een Afghaanse politiechef bekendgemaakt.

Een Afghaanse journalist meldt op Twitter dat er ook een Nederlander gewond zou zijn geraakt. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan niet bevestigen of dat juist is.

Volgens de Taliban werd de aanslag uitgevoerd door slechts één man, gewapend met een kalasjnikov, een pistool en explosieven. Eerdere berichten spraken van drie gewapende mannen die het hotel bestormden. Er was op dat moment een feestje voor buitenlanders en rijke Afghanen aan de gang. Na de bestorming ontstond een vuurgevecht met de politie dat vijf uur duurde. De schutters zouden zijn gedood.

Hoeveel mensen er precies in het Park Palace hotel waren toen de gijzeling begon, is niet duidelijk. Wel zouden er al tientallen gasten uit het hotel zijn gehaald. Het populaire Park Palace hotel staat in de buurt van de Nederlandse ambassade en gebouwen van de Verenigde Naties. De Taliban hebben vaker hotels bestormd in Kabul.

Woensdagmiddag pleegden de Taliban nog een aanslag tijdens een bijeenkomst van islamitische geestelijken in de provincie Helmand. Zeven mensen werden vermoord.

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4021794/2015/05/14/Taliban-eisen-gijzeling-Kabul-op.dhtml