Bekijk volle/desktop versie : Hans Jansen: van de universiteit naar het riool



07-05-2015, 11:12
Hans Jansen: van de universiteit naar het riool

Update: Hans Jansen overleed op 5 mei 2015. Reflex schreef dit artikel in 2013.

We hoorden de laatste jaren steeds minder en minder van onze arabist en ‘islam-deskundige’ Hans Jansen. Maar uit de krochten van islamofoob Nederland kruipt hij langzaam weer omhoog om zijn tweede jeugd te beleven.
medium_6885945189-1

Het stotterende ‘Orakel’



[video=youtube;wiGLz6NJ54E]http://www.youtube.com/watch?t=355&v=wiGLz6NJ54E[/video]

Het verhaal van Hans Jansen is eigenlijk een heel triest verhaal. Hij begon nog wel veelbelovend. Na zijn studie in Amsterdam en Leiden wat jaren doorgebracht in Egypte, op de foto gegaan met interessante ‘moefties’ en ‘sheikhs’, universitair docent geworden in Leiden. Het ging allemaal z’n gangetje, maar toch miste hij iets. Iets van aandacht.

Dat veranderde in de jaren na 9/11 en de moord op Theo van Gogh. Dit was zijn ‘Time to Shine’! In een tijd van groeiende populisme groeide hij in zijn rol van de quasi-laconieke arabist, die met zijn droge grappen en lekker lopende volzinnen (met zelfs hier en daar wat arabische termen) in korte tijd populair werd bij de media en talkshows. Dat hij de wetenschap steeds minder serieus nam en dat hij daardoor zelf niet meer serieus werd genomen door zijn vakgenoten nam hij op de koop toe.

Hoe ironisch is het dan ook dat zijn laatste grote media-optreden bij Pauw en Witteman zo’n grote afgang werd, dat zelfs zij hem moesten laten vallen. Waar hij in het begin nog lekker ongestoord en zonder weerwoord z’n gang kon gaan, waren in de loop der jaren al zijn orakels al lang en breed onderuit gehaald. Met als dieptepunt het onderstaande optreden bij Pauw en Witteman, waar de deskundige van weleer door iedereen wordt uitgelachen en simpel van tafel wordt geveegd. Z’n truucjes waren allemaal uitgewerkt. Wat overbleef was een heerlijke klassieker, altijd leuk om terug te zien:

Het leek dat hij met dit optreden voor z’n eigen einde had getekend. Maar wat schetst mijn verbazing? Hans Jansen is weer terug! Nou, terug? Een beetje alsof een gevallen voetballer uit de Eredivisie terugkeert bij een vierdeklasser zondagamateurs. Hans Jansen orakelt namelijk verder op Geenstijl. Hoe diep kan je als wetenschapper dan nog zinken? Je wordt niet meer serieus genomen door je collega’s, niet meer serieus genomen door de media, maar die drang naar aandacht hè…wat doe je eraan?

In het riool van Geenstijl is er kennelijk nog plaats voor de stank van Hans Jansen. Gelukkig voor hem is er dan toch nog een plek op aarde waar hij nog wat faam en aandacht kan vergaren. En dus plaatst hij sinds kort arikelen op Geenstijl waarin hij op weergaloze wijze de ‘participatiesamenleving’ en moslims weet te linken aan hoofstukken en verzen uit de Quran, om maar wat te noemen. Het gejuicht waarmee het wordt ontvangen, zal hem vast goed doen. Hans Jansen, een kleine opleving.

http://wijblijvenhier.nl/21049/hans-jansen-universiteit-riool/

07-05-2015, 11:15




op 9:50 zie je hoe die Prof. Aap Janssen afgaat , enige wat hem nog ontbreekt is een banaan in zijn hand en botje door zijn neus


Begrijp niet hoe zo iemand een Prof titel kan krijgen in LEIDEN !

Typische uitwas van verval van de wetenschap

07-05-2015, 12:48
Wat een ontzettend slecht geschreven stuk. Waarschijnlijk is die lieve Reflex twee jaar geleden beledigt geraakt door iets wat de dode man zei, en moest hij zij gal kwijt. Er komen zelfs in het topic hier over Hans nog betere teksten langs.

07-05-2015, 13:18

Citaat door Siddhartha:
Wat een ontzettend slecht geschreven stuk. Waarschijnlijk is die lieve Reflex twee jaar geleden beledigt geraakt door iets wat de dode man zei, en moest hij zij gal kwijt. Er komen zelfs in het topic hier over Hans nog betere teksten langs.
ahhh gossie, heb je niks inhoudelijks te zeggen of te weerleggen op het goed geschreven stuk?

dan maar de aanval openen op iemands schrijfstijl....sneu, heel sneu!

07-05-2015, 13:40



Citaat door AZROU32:
ahhh gossie, heb je niks inhoudelijks te zeggen of te weerleggen op het goed geschreven stuk?

dan maar de aanval openen op iemands schrijfstijl....sneu, heel sneu!
Als NL beetje respect heeft voor deze dode moeten ze die naam Professor zeker schrappen op zijn as-urne waar zijn stoffelijke overschot opgeborgen is

die man is belediging voor de wetenschap en wetenschappers dat is op zijn minst wat ze nog kunnen doen om het beschamende leven voor zijn nabestaanden nog beetje dragelijk te maken
en soort ereherstel van de Order der wetenschap want hier is de Universiteit Leiden echt uitgegleden maar kunnen hem postmortem alsnog die titel van Professor ontnemen
om de geloofwaardigheid in de leerstoelen aan de Universiteiten in NL nog beetje te waarborgen !

07-05-2015, 14:32
Tjonge jonge zeg. Een drie jaar oud stukje afstoffen om iemand postuum te kunnen beledigen.
Wat een triestelingen zeg!