Citaat door moslima2009:heb je recept voor me? Denk al dagen aan die taart hhh..
Haha natuurlijk
Citroen kwarktaart met aardbeien coulis
ingrediënten
80 g boter
250 g bastogne
350 g slagroom
150 g suiker
2 pakjes vanillesuiker
700 g kwark
1 zakje agar agar
2 citroenen
1 limoen
Smelt de boter. Verkruimel de bastogne. Meng de bastogne met de boter. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk goed aan.
Klop de room op met de suiker en de vanillesuiker. Meng de room met de kwark.
Rasp de schil van de citroenen en de limoen. Pers de citroenen uit. Verwarm het citroensap met de citroen- en limoenrasp. Doe er de agar agar bij en blijf goed roeren met een garde en breng aan de kook. Laat dit voor enkele minuten sudderen (blijf roeren) tot je een egaal vloeibaar mengsel hebt. zet dan het vuur op minimaal en doe er langzaam het kwarkmengsel bij terwijl je blijft roeren. Het mengsel mag niet op kamertemperatuur komen nu want agar agar stolt dan en dan krijg je harde stukjes.
Zet vervolgens het vuur uit en giet het mengsel op de bastognebodem en laat voor minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Aardbeien coulis:
200gr aardbeien
2 eetlepels poedersuiker
4 theelepels citroensap
Was eerst de aardbeien en verwijder dan pas de kronen. Gooi ze in een hakmachine samen met de poedersuiker en het citroensap en mix tot een papje.
Als de taart opgesteven is smeer je de bovenkant met de coulis (niet tot de rand), en klop je nieuwe slagroom op met wat klopfix en vanillesuiker en spuit je er met een wiltonspuitmond mooie rozen op.