Bekijk volle/desktop versie : Alweer geschiedenis geschreven door Max Verstappen



13-04-2015, 12:00
Max Verstappen verliest punten, wint aanzien


Soms valt een resultaat niet in cijfers uit te drukken. Mark Koense over waarom Max Verstappen maximaal scoorde in China.

Niki Lauda haalde in 1973 niet de finish van de Grand Prix van Monaco, maar de manier waarop hij zijn kansloze BRM even de top drie inreed, leverde hem een contract op met Ferrari. Gilles Villeneuve viel vier jaar later ver terug op Silverstone door een nodeloze pitstop vanwege een defecte oliedrukmeter, maar zijn naam lag die dag op ieders lippen. Ayrton Senna had in 1984 misschien wel in Monte Carlo gewonnen als die verregende race niet afgebroken was, maar die voor hem zo teleurstellend afgelopen wedstrijd verzekerde wel zijn toekomst. En Michael Schumacher kwam in zijn eerste Grand Prix niet eens verder dan de eerste bocht, maar toch was hij die zondagmiddag de meest gewilde man in de F1-paddock.

Dus dat Max Verstappen in Shanghai uitviel in het zicht van de finish van zijn fantastische race was zonder meer wrang en zonde, maar wat hij presteerde in de 54 rondjes totdat de Renault-motor in zijn rug de geest gaf, was veel meer waard dan de 8e plaats waar naartoe hij op weg was. Zijn start en de fenomenale manier waarop hij Kvyat, Ericsson, Nasr en Perez inhaalde, maakte van Max de man van de wedstrijd, de man waar iedereen het tijdens en na de race over had, de man die het meest in beeld was omdat hij liet zien dat je kunt inhalen waar anderen twijfelden of faalden, de man waaraan sommigen nog twijfelden toen hij zijn grote kans reed en die nu met zijn Toro Rosso brutaal de Red Bulls de baas bleef, de man, nee jongen nog, die op zijn 17e een heerlijk bizarre entree maakt in de Formule 1; foutloos, volwassen, relaxt en snel, sneller voorlopig zelfs dan zijn auto, want het gebrek aan topsnelheid van zijn motor maakte hij goed in die korte, zo cruciale remzones en in bochten waar hij zichtbaar andere lijnen reed. Max Verstappen, kortom, zette zich vandaag weer, en meer dan ooit, op onnavolgbare wijze in de etalage van de Formule 1.

De Grand Prix van China van 2015 is dan ook niet de race waarin Max vlak voor de finish uitviel en een paar felbevochten punten verspeelde. Het is de race waarvan je straks kunt zeggen: 'Weet je nog? Dáár brak hij definitief door'.

13-04-2015, 12:35



Citaat door MountakhabMaroc:
Rot eens op met je max verstappen.. het interesseert ons niet. Ik weet niet of je het beseft maar dit is volgens mij al je 3e of 4e topic over hem. Als het al niet meer is.

En ik heb even voor jou gekeken, zo aardig ben ik dan. In dat topic waarin jij zegt dat hij geschiedenis gaat schrijven. Heb jij 46 van de 64 reacties. En in andere topic 30 van de 37.

Statistieken zijn duidelijk, ik denk dat je meer succes hebt op fok.nl
Mij interesseert het nog minder wat jij en de rest van "ons", namens wie jij spreekt, ervan vinden. Vind je het niks dan donder je gewoon op uit deze topic. Als je klachten hebt wend je je maar bij beheer. Is dat niet genoeg, begin je gewoon een eigen site. Daar mag jij alles bepalen, tot die tijd heb je geen shit te vertellen over wat ik wel of niet plaats.

13-04-2015, 12:41
http://www.veronicatv.nl/programmas/formule-1/videos/5HoQ7ywIE9SP/veronica-formule-1-gp-van-china

Samenvatting voor de F1 fans onder ons

13-04-2015, 13:56
[video=youtube;0SqPddFubxI]http://www.youtube.com/watch?v=0SqPddFubxI[/video]

Over 2 weken ben ik in NL, dan ben ik ook in de feesttent in Montfort. Schrijf maar op

13-04-2015, 15:25


[video=youtube;s9sS0H98bKg]http://www.youtube.com/watch?v=s9sS0H98bKg[/video]

13-04-2015, 16:03
Was een knappe race, zonde dat die ICE naar de klote ging.
Mannetje laat wel zien dat hij een partij kan sturen, gewaagde inhaal actie's de hele race door

14-04-2015, 00:56
http://www.dumpert.nl/mediabase/6649634/eef2df26/max_weer_in_actie.html

14-04-2015, 12:11

Citaat door delightone:
Was een knappe race, zonde dat die ICE naar de klote ging.
Mannetje laat wel zien dat hij een partij kan sturen, gewaagde inhaal actie's de hele race door

Citaat door Catenaccio:
http://www.dumpert.nl/mediabase/6649634/eef2df26/max_weer_in_actie.html
Knapste van zijn acties is dat zn wielen niet blokkeren. Elke inhaalactie is foutloos, niet normaal. En dan ook nog alles in 1 keer, zijn stuurbeweging zijn resoluut en zonder grote correcties.