Bekijk volle/desktop versie : Kuyt keert na negen jaar weer terug bij Feyenoord



10-04-2015, 00:01
De terugkeer van Dirk Kuyt bij Feyenoord is rond. De 34-jarige aanvaller zal eerdaags zijn handtekening zetten onder een contract voor het seizoen 2015/16, zo heeft hij donderdag officieel bevestigd. Kuyt speelde van 2003 tot 2006 al in Rotterdam-Zuid en liet bij vertrek weten, dat hij graag eens terug zou keren. Nu, negen jaar later, is zijn comeback rond. Feyenoord moet het nieuws nog wel officieel bevestigen.

Kuyt heeft al met De Telegraaf en het Algemeen Dagblad gesproken en daarin zijn naderende terugkeer in De Kuip bevestigd. Dat hij in eerste instantie voor één seizoen tekent, zegt in zijn ogen niets. “Mijn intentie is om nog vijf jaar het shirt van Feyenoord aan te hebben. Ik heb altijd in mijn achterhoofd gehouden: misschien komt de dag ooit weer dat ik terugkeer. Die komt komend seizoen en dat maakt me echt heel trots.”

“Het geloof dat we met de club echt iets kunnen bereiken, heeft me het laatste zetje gegeven om voor Feyenoord te kiezen”, verklaart Kuyt, die in zijn eerste periode bij de volksclub uitgroeide tot een publiekslieveling. Met zijn tomeloze inzet en enthousiaste spel won hij de fans gauw voor zich. Bovendien maakte Kuyt in drie seizoenen tijd liefst 71 doelpunten in 101 wedstrijden.

10-04-2015, 00:02


Wanneer is de huldiging ?