Bekijk volle/desktop versie : Te dun? Dan mag je niet als model werken



03-04-2015, 16:37
De Franse catwalks zijn voortaan verboden terrein voor te magere mannequins. Het Franse lagerhuis heeft daartoe vrijdag besloten.





"Wier Body Mass Index (...) onder een bepaald niveau ligt, zal niet meer kunnen werken als catwalkmodel", bepaalt het amendement op een gezondheidszorgswet die de Nationale Vergadering vrijdag aannam. Modellenbureaus die te dunne mannequins inhuren, kunnen bestraft worden met een gevangenisstraf van zes maanden en boetes tot 75 duizend euro. Wat het minimale BMI van een catwalkmodel moet worden, is nog niet vastgesteld.

De nieuwe regel is nog niet in werking getreden. Volgende week wordt er over de hele gezondheidszorgwet gestemd. Daarna moet de Franse senaat zich er nog over buigen. Eerder deze week besloot het lagerhuis al de makers van de zogeheten pro-anawebsites, die anorexia zouden verheerlijken, aan te pakken. Op dat delict staan nu een jaar cel en een boete van tienduizend euro.


Onder meer Italië, Spanje en schurkenstaat Israël hebben eerder soortgelijke maatregelen genomen. Dat Frankrijk nu eenzelfde stap zet, brengt in de modewereld naar verwachting echter meer teweeg. Parijs is nog altijd het mekka van de modewereld. Frankrijk telt naar schatting veertigduizend anorexiapatiënten, aldus het ministerie van volksgezondheid.


Negentig procent van hen is vrouw. Ook de Nederlandse regering onderzoekt een verbod op het aanprijzen van anorexia.

03-04-2015, 16:38


Oud nieuws.

03-04-2015, 16:44
Onzinartikel. Vanaf nu mogen ze geen 45 kilo maar moeten ze 51 kilo wegen. Nou, wauw.

Je komt altijd met de meest interessante artikelen hoor Redactie

03-04-2015, 16:48
'Schurkenstaat Israël', groot gelijk.

03-04-2015, 16:57


En gelijk hebben ze. Die slank-mode heeft te lang geduurd.

03-04-2015, 17:05
Onzin topics altijd van die Redactie, met alle respect.

Kom met iets wat van toegevoegde waarde is.