Bekijk volle/desktop versie : Pedofiel is door zowel de rechtbank als het hof veroordeeld en loopt gewoon vrij rond



01-04-2015, 15:44
In de Zwolse wijk Dieze-West is onrust ontstaan door de komst van een pedofiel. De man is door zowel de rechtbank als het hof veroordeeld tot 30 maanden cel waarvan 10 voorwaardelijk voor seksueel misbruik van een buurmeisje en het bezit van kinderporno, maar hij blijft vrij totdat de Hoge Raad zijn zaak heeft behandeld.

Bewoners van Dieze-West zijn niet blij met hun nieuwe buurman, laten ze weten aan dagblad De Stentor. Zo zegt een buurtbewoner: ,,Ik heb twee buurmannen horen zeggen dat ze het niet meer pikken. Ze vinden dat hij allang in de cel had moeten zitten. Of zij zijn auto hebben opgeblazen, weet ik trouwens niet." Dat laatste is een verwijzing naar de molotovcocktail die bij de auto van de pedofiel naar binnen is gegooid.
Los zand
Een andere buurtbewoner stelt in De Stentor dat Zwolle Dieze-West als dumpwijk lijkt te gebruiken: ,,Het is los zand. We hebben nauwelijks contact met elkaar. Misschien denken ze dat het niet opvalt als hier een pedofiel wordt geplaatst."
De politie noch de gemeente Zwolle willen op de berichtgeving in De Stentor reageren

http://goto.marokko.nl/?url=http%3A%2F%2Fwww.telegraaf.nl%2Fbinnenland%2F 23831697%2F__Onrust_door_komst_pedofiel__.html

01-04-2015, 15:51


Het is maar hoe je 'vrij' interpreteert. Zijn auto is al vernield en dat is kennelijk slechts het begin.

Helaas werkt het rechtssysteem zo. Hoger beroep mag je over het algemeen in vrijheid afwachten, tenzij er een groot vluchtgevaar bestaat.