Bekijk volle/desktop versie : Terroristen bestormen en bezetten hotel in Mogadishu



27-03-2015, 19:44
De islamitische terreurgroep al-Shabaab heeft de aanslag opgeëist op een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Nadat een zelfmoordterrorist bij de toegangspoort een auto had laten ontploffen, bestormden zeker vier zwaar gewapende mannen het hotel en drongen er binnen.

Ze houden een onbekend aantal mensen in gijzeling, onder wie vertegenwoordigers van de regering. Een doorgaans betrouwbare bron op Twitter zegt dat in het hotel wordt geschoten. Mogelijk worden er mensen geëxecuteerd.

Bij de aanval zijn zeker negen doden gevallen. Gevreesd wordt dat het het dodental zal oplopen.

Het hotel is omsingeld door veiligheidstroepen. Een poging om de gegijzelden te bevrijden mislukte door fel verzet van de terroristen. Volgens een politiecommandant hebben zij het complex volledig onder controle. "Er zijn Al-Shabaab-strijders op het dak en in het hotel. Het is niet makkelijk voor ons om binnen te komen."

De terreurgroep werd in 2011 door een internationale troepenmacht uit Mogadishu verdreven, maar pleegt geregeld aanslagen om de regering weg te krijgen en een strenge sharia-wetgeving in te voeren.

http://nos.nl/artikel/2027219-terroristen-bestormen-en-bezetten-hotel-in-mogadishu.html