Bekijk volle/desktop versie : Koning Marokko leent vliegtuig aan voetbalteam



25-03-2015, 21:29
De Marokkaanse monarch Mohammed VI heeft hart voor sport en in het bijzonder voor voetbal. Hij is zo erg begaan met het lot van een voetbalteam dat hij een van zijn privévliegtuigen aan het team leent.



Moghreb Tetouan (MAT) speelt in Nigeria een wedstrijd voor de Afrikaanse Champions League. Om erheen te kunnen vliegen heeft de club bij verschillende partijen getracht een toestel te huren maar kreeg nul op het rekest. Zo probeerde MAT het over de grens bij Spanje en bij Royal Air Maroc. RAM vroeg echter een te hoog bedrag (1,2 miljoen) en de Spanjaarden weigerden naar Nigeria te vliegen.


Waarschijnlijk vreest men daar de veiligheid. Koning Mohammed VI bracht redding door een van zijn vliegtuigen aan de club te lenen. MAT staat echter niet te popelen om naar Nigeria af te reizen. Ook de club vreest voor de veiligheid van spelers, staf en fans. Vooral de Spaanse stafleden kunnen een reden zijn voor terroristische groeperingen zoals Boko Haram om het team aan te vallen.


De thuiswedstrijd tegen Kano Pillars werd met 4-0 gewonnen. Daardoor is de terugwedstrijd in Nigeria een noodzakelijke formaliteit geworden. Saillant detail: de Afrikaanse bond weigert uitstel te geven of om de wedstrijd elders te laten spelen. De Pillars werden niet zo lang geleden ook al aangevallen door Boko Haram.

25-03-2015, 22:32


wat een heerlijke Koning

26-03-2015, 00:06
Das niet slim. Dat interieur gaat er helemaal aan, onder de chips, nootjes, etc.

26-03-2015, 02:21

Citaat door Atlantean:
Das niet slim. Dat interieur gaat er helemaal aan, onder de chips, nootjes, etc.
huhuhuhuh

26-03-2015, 09:17



Citaat door Redactie:
(...)
Waarschijnlijk vreest men daar de veiligheid. Koning Mohammed VI bracht redding door een van zijn vliegtuigen aan de club te lenen. MAT staat echter niet te popelen om naar Nigeria af te reizen. [B]Ook de club vreest voor de veiligheid van spelers, staf en fans. Vooral de Spaanse stafleden kunnen een reden zijn voor terroristische groeperingen zoals Boko Haram om het team aan te vallen.
(...)


Citaat door BadCooper:
wat een heerlijke Koning
Volgens mij wil ie ze gewoon dood hebben... niemand, inclusief de spelers zelf, wil gaan... het excuus is voor ze gemaakt maar de koning "red" ze... Nu moeten ze toch!