Bekijk volle/desktop versie : OM verdenkt nog meer VVD'ers van corruptie



25-03-2015, 19:50
Kijk eens aan

BINNENLAND Het Openbaar Ministerie in Oost-Nederland verdenkt een voormalige burgemeester en een oud-wethouder van de VVD van corruptie. Het gaat om Piet Ploeg, oud-wethouder in Stichtse Vecht, en Rob Bats, oud-burgemeester in Haren. Ze worden ervan verdacht te hebben geprobeerd de burgemeestersbenoeming in de gemeente Stichtse Vecht in het voordeel van VVD’er Bats te beïnvloeden.
FRACTIEVOORZITTER DE KRUIF SPEELDE VERTROUWELIJKE INFORMATIE DOOR
Door het afluisteren van telefoongesprekken van de fractievoorzitter Kathalijne de Kruif van de VVD in Stichtse Vecht – die vorige maand werd aangehouden op verdenking van hennephandel en het witwassen van drugsgeld – heeft de politie en passant gedetailleerd zicht gekregen op hoe de liberale partij probeerde een eigen kandidaat benoemd te krijgen als burgemeester.


De Kruif speelde als lid van de vertrouwenscommissie informatie door over de sollicitatieprocedure aan oud-wethouder Piet Ploeg. Hij kreeg onder meer te horen welke vragen en welke casus aan de sollicitanten zouden worden voorgelegd. Die informatie diende ervoor om te zorgen dat Rob Bats – oud-burgemeester in Haren en tot voor kort waarnemend burgemeester in Terschelling – in Stichtse Vecht (Breukelen, Loenen en Maarssen) benoemd werd.

PIET PLOEG WAS DIRECTEUR BEDRIJFSVOERING OM UTRECHT
Bij oud-wethouder Ploeg is huiszoeking gedaan. Hij wordt volgens opsporingsbronnen verdacht van het medeplegen van schending van de geheimhoudingsplicht. Het onderzoek is van Utrecht overgedragen aan het OM in Oost-Nederland omdat Ploeg tot voor kort een hoge functie bij het OM in Utrecht bekleedde. Hij was er directeur bedrijfsvoering. Ploeg is nu voorzitter van de Stichting Vliegramp MH17.

Ploeg laat weten „geen behoefte te hebben om te reageren”. Van verdenkingen zegt hij niets te weten. „Ik ben door de rijksrecherche alleen gevraagd om binnenkort als getuige een verklaring af te leggen.” Rob Bats kan worden verdacht van passieve ambtelijke omkoping.

Lees het volledige bericht in NRC Handelsblad (&euro: OM verdenkt meer VVD’ers van corruptie

Kijk ook naar de infographic: Alle corruptie-onderzoeken tegen Nederlandse politici

http://www.nrc.nl/nieuws/2015/03/10/om-verdenkt-meer-vvders-van-corruptie/

25-03-2015, 19:54


Zo zo....en deze partij leidt ons land....

De burgers met allerlei maatregelen financieel leeg zuigen, maar omdertussen zitten ze wel bijna allemaal hun zakken te vullen....

Vooral hun beleid blijven verdedigen.

Het is 1 grote HYPOCRIETE bovenbende.

Ben benieuwd naar de eerste goedprater

25-03-2015, 19:59
Oud nieuws.

25-03-2015, 20:05
Gezien de recente ontwikkelingen is dit niet echt oud nieuws, meer een voortzetting op een tekenende situatie.

Corruptie nieuwe minister van Binnelandse zaken

Fraude opgestapte VVD'er dhr. R. Leegte (heden)

25-03-2015, 20:22


vvd stelletje oplichters

25-03-2015, 20:30
Ja ja

VVD-Tweede Kamerlid René Leegte stapt op. Hij zegt onzorgvuldig te hebben gehandeld, omdat hij een jaar lang een betaalde nevenfuncties had bij het Brabantse Plantlab, een bedrijf dat raakvlakken heeft met zijn portefeuille in de Tweede Kamer.

Leegte heeft zijn nevenfunctie niet op tijd laten opnemen in het register dat daarvoor bestaat voor Kamerleden. Ook heeft hij zijn neveninkomsten niet direct gemeld en in enkele gevallen zijn e-mailadres van de Tweede Kamer gebruikt.

Integriteitsregels

Hij zegt zelf dat hij de integriteitsregels van de VVD heeft geschonden. 'Daarom kan en wil ik niet blijven functioneren in de Tweede Kamer', heeft hij laten weten.

Volgens VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra is dit een pijnlijke maar logische conclusie.

Johan Houwers

Leegte is het Tweede Kamerlid van de VVD dat binnen een maand moet opstappen wegens een integriteitskwestie. Mark Verheijen gaf eind februari zijn Kamerzetel op, nadat hij in opspraak was geraakt over verkeerde declaraties uit zijn tijd als gedeputeerde in Limburg.

Dinsdagmiddag wordt Johan Houwers beëdigd als opvolger van Verheijen in de Tweede Kamer. Houwers moest in 2013 de Kamer en de VVD-fractie verlaten wegens gesjoemel met met een hypotheek. Die zaak heeft hij geschikt met het Openbaar Ministerie, voor € 4000. Maar Houwers is niet meer welkom in de VVD-fractie en uit de partij gezet.

Plantlab

Plantlab is een bedrijf dat claimt een oplossing te kunnen bieden voor het wereldvoedselprobleem. Het legt zich toe op het laten groeien van plant te laten groeien onder geconditioneerde omstandigheden.

Leegte raakte in januari zijn woordvoerderschap over de gaswinning in Groningen kwijt. Hij voerde in de trein een telefoongesprek waarin hij zei de gaswinning te willen rekken door extra onderzoek te laten doen naar de samenhang met de aardbevingen. Het gesprek werd afgeluisterd en belandde op Twitter.

Vorig jaar greep Leegte naast het voorzitterschap van de vaste Kamercommissie voor Europese Zaken. Naar verluidt vond de top van de VVD dat hij te pro-Europees was voor deze functie, die meer behelst dat het technische voorzitterschap van de commissie.

25-03-2015, 20:34
Oh oh wat een hypocrisie, een witteboorden crimineel wordt onze nieuwe minister van Justitie. Het is wat

Woensdag 25 maart 2015 - 20u32:
Riante subsidie voor kasteel minister Van der Steur

Nieuwe minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur © anp.
Een riante rijkssubsidie voor de restauratie van kasteel Huis te Warmond, woonhuis van onze nieuwe minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD), roept vragen op, aldus De Telegraaf.

Zowel de hoogte van de subsidie (bijna een half miljoen euro) als de toekenning aan een bewoond monument is volgens specialisten ongewoon.

Minister Van der Steur bewoont al jarenlang een van de zeven appartementen in het fraai gelegen kasteel aan de rand van Warmond, dat volgens het dagblad in 2006 een restauratiesubsidie van 437.362 euro opstreek. Maar de bewuste rijkssubsidie voor de instandhouding van monumenten (BRIM) is juist bedoeld voor panden die géén woonhuis zijn.

Herbouwkosten
Daarnaast mag de subsidie nooit meer bedragen dan drie procent van de herbouwkosten, wat betekent dat het optrekken van een nieuw kasteeltje maar liefst 15 miljoen euro zou gaan kosten.

25-03-2015, 21:07
Tsja, wat doet men eraan he, niks.

26-03-2015, 15:05

Citaat door Thebest21:
Tsja, wat doet men eraan he, niks.
Harder optreden, misschien ...gewoon zo maar een idee.

"Practise what you preach" zou ik zeggen...die VVD maakt zich toch zogenaamd zo hard tegen fraude en corruptie?

Begin eerst ff in je eigen achtertuin
....pak daarna meteen de 'echte' grote witteboorden criminelen aan...dat levert pas echt geld op. Er zijn miljarden in het buitenland waar bv. geen belasting over betaald is.....ze worden veel te zacht aangepakt en soms wel eens ontzien, ondertussen wordt Jan Modaal wel keihard met allerlei bezuinigingsmaatregelen genaaid door regeringspartij VVD

26-03-2015, 15:15

Citaat door AZROU32:


Ben benieuwd naar de eerste goedprater


Citaat door Leonidas:
Oud nieuws.
.