Bekijk volle/desktop versie : Bijna honderd gevangenen ontsnapt uit IS-gevangenis



10-03-2015, 11:29

Citaat door schnoetsz:


Een groep van bijna honderd gevangenen is ontsnapt uit een door Islamitische Staat gerunde gevangenis in Noord-Syrië. Onder hen zouden zo'n dertig Koerdische strijders zijn, meldt het in Groot-Brittannië gevestigde Syrische Observatorium voor Mensenrechten

Bewerkt door: Redactie 10 maart 2015, 10:24 Bron: Reuters 4

De uitbraak vond plaats in de gevangenis in de stad al-Bab, zo'n 30 kilometer van de Turkse grens. Het gebied in Noord-Syrië is in handen van IS en loopt door tot in Irak. De terreurorganisatie heeft daar eigen rechtbanken, gevangenissen en andere voorzieningen opgericht voor het bestuur van wat ze zelf het 'kalifaat' noemen.

De ontsnapte Koerden vochten met luchtsteun van Verenigde Staten tegen IS in Noord-Syrië. Onder de ontsnapten zouden Syrische burgers zijn en islamitische strijders die zich verzetten tegen de harde lijn van IS. De terreurorganisatie gebruikt luidsprekers om de bevolking op te roepen uit te kijken naar de voortvluchtigen.

In al-Bab was het dit weekend al eerder onrustig nadat gevangen gehouden IS-strijders uit een andere gevangenis ontsnapten en richting de Turkse grens trokken. Zij werden door mede-IS-strijders opgewacht waarna een bloedige strijd volgde. Zeker negen strijders kwamen daarbij om het leven, meldt het Syrische Observatorium voor Mensenrechten.

http://www.volkskrant.nl/dossier-islamitische-staat/bijna-honderd-gevangenen-ontsnapt-uit-is-gevangenis~a3893590/
.

10-03-2015, 11:32


Aan de dood ontsnapt dus!