Bekijk volle/desktop versie : Geldige reden scheiden?



01-03-2015, 17:18
Salam mijn man wil scheiden omdat hij geen prater is maar een opkropper.

Al die tijd deed hij alsof er niks aan de hand was terwijl hij zich wel aan bepaalde eigenschappen irriteerde. Ik integendeel besprak dit wel met hem. Hij negeerde me waardoor en vaak ruzies kwamen in december. Nu ben ik al 5 weken bij mijn ouders thuis zonder mijn man of dat hij mij onderhoudt financieel.

Opkropper en ontploffen is dat een geldige reden om te scheiden. Ik wil niet scheiden maar hij wel.

01-03-2015, 17:19


We zijn 8 maanden getrouwd

07-03-2015, 14:30
Ik heb altijd gedacht dat scheiden sterk afgeraden was, en dat men echt alles geprobeerd moet hebben voor men besluit te scheiden.

Op de site van moskee Woerden kwam ik het volgende tegen:[/SIZE" -->

In de Koran heeft Allah swt gesproken over de echtscheiding. In de Soenah van de Profeet vzmh vinden we ook overleveringen terug over de echtscheiding. Allah sbw heeft de echtscheiding mogelijk gemaakt. Echtscheiding kan een oplossing zijn voor sommige situaties wanneer echtparen geen uitweg meer kunnen vinden, nadat alle andere zaken geprobeerd zijn. Mocht een echtscheiding onvermijdelijk zijn, dan moet de echtgenoot de vrouw haar volledige (financiële) rechten geven."

[SIZE=3]Kijk ook even op de volgende pagina's:[/SIZE]
http://www.al-yaqeen.com/va/vraag.php?id=615
http://www.al-yaqeen.com/va/vraag.php?id=1427
[SIZE=3]
Ik wil niet oordelen of vertellen wat je moet doen, vooral omdat ik niet de hele situatie ken. Ik hoop dat je toch wat aan mijn reactie en de links hebt.

Moge Allah soubhana wa ta'ala je heel veel sabr schenken!