Bekijk volle/desktop versie : 'In gesprek over islam op Rotterdamse scholen'



27-02-2015, 20:31
http://m.dichtbij.nl/rotterdam-zuid/artikel/3907042/-

IJSSELMONDE - Het initiatief van vmbo Veenoord om op bezoek te gaan bij vele verschillende gebedshuizen in IJsselmonde verdient brede navolging. Een interreligieuze dialoog op alle scholen wordt bepleit door de islamitische stadspartij Nida. De raadsfractie reageert hiermee op het vorige week verschenen rapport over moslimdiscriminatie in het voortgezet onderwijs.

Bijna twee op de drie docenten blijkt vorig jaar getuige te is zijn geweest van moslimdiscriminatie in de klas. Daarmee komt discriminatie van moslims momenteel vaker voor dan antisemitisme of discriminatie van christenen.

'Al deze vormen van discriminatie verdienen - als het aan NIDA ligt - een keiharde aanpak met zogenoemd 'interreligieus begrip,' aldus NIDA voorman Nourdin El Ouali. Morgen, dinsdag 3 maart, bezoekt burgemeester Aboutaleb een onderwijsproject op het vmbo Veenoord, om een diversiteit aan gebedshuizen te bezoeken.

Stad van compassie
NIDA is ervan overtuigd dat Rotterdam als 'de stad van compassie' hier veel meer op moet inzetten. El Ouali: 'Dit doen we nog te weinig.' Hij pleit er bij onderwijswethouder De Jonge voor, om op alle mogelijke manieren schoolprojecten gericht op interreligieuze dialoog en begrip 'te stimuleren en faciliteren.'

Tevens onderschrijft El Ouali de uitspraak van burgemeester Aboutaleb bij de dialoogbijeenkomst in de Essalam-moskee op Zuid, van 24 januari: 'Misschien is onze grootste vijand wel het feit dat we elkaar te weinig kennen.'