Bekijk volle/desktop versie : Amerikaanse en Britse geheimedienst, voeren hackaanval uit op Nederland



20-02-2015, 00:28
De NSA en GCHQ, respectievelijk de Amerikaanse en Britse inlichtingendienst, hebben een in Nederland gevestigde producent van chips voor onder meer simkaarten gehackt.x
Dat stelt The Intercept op basis van nieuwe documenten afkomstig van NSA-klokkenluider Edward Snowden.

Het zou de NSA en GCHQ te doen zijn geweest om de encryptiesleutels van de simkaarten die het bedrijf, Gemalto, levert.

Gemalto produceert jaarlijks zo'n twee miljard simkaarten. Gemalto heeft naast T-Mobile en veel financiële instellingen ook overheden als klant, zoals de Nederlandse.

Vrij spel

In totaal zouden de twee inlichtingendiensten zeven miljoen encryptiesleutels hebben buitgemaakt.

Met deze sleutels zouden de organisaties vrij het telefoonverkeer af hebben kunnen afluisteren van de telefoons waarin dexsimkaarten van Gemalto gebruikt worden, zonder dat hiervoor de toestemming van telecomproviders of betrokken overheden nodig was.

Met de versleutelingen kunnen bovendien eerder onderschepte data worden ontcijferd.

Gemalto was niet op de hoogte van de hack, die ergens in 2010 door de GCHQ werd gedocumenteerd, en kon hier ook geen aanwijzingen van vinden nadat The Intercept het bedrijf recentelijk inlichtte.

De GCHQ en NSA zouden de encryptiesleutels hebben weten te bemachtigen door malware op de computers van Gemalto-medewerkers te plaatsen.

'Hele netwerk gekraakt'

In een van de documenten is te lezen dat een Britse medewerker van de geheime dienst zegt dat ze "geloven dat ze het hele netwerk hebben"xgekraakt. GCHQ zou "erg blij zijn met de data en werkte zich door de grote hoeveelheid gegevens heen".

Gemalto neemt de publicatie van Intercept bijzonder serieus en gaat de hack tot op de bodem uitzoeken, meldde het bedrijf in een verklaring.

"Naar wat we nu weten was het doel van de hack niet Gemalto, maar zochten de hackers een manier om zo effectief mogelijk in te breken om zo veel mogelijk data van mobiele telefoons te verkrijgen", aldus Gemalto.

Reactie D66 en GroenLinks

D66-kamerlid Gerard Schouw liet tegenover The Interceptxweten ontsteld te zijn over het hacken van Gemalto door de NSA. "Het is ongelooflijk", aldus Schouw. "We willen niet dat de geheime diensten van andere landen dit soort dingen doen.

Schouw laat weten dat hij het kabinet om een officiële verklaring zal vragen. Tevens wil hij weten of de Nederlandse overheid op de hoogte was van de hack.x

Hij roept minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) dinsdag naar het wekelijkse vragenuurtje van de Kamer om hier opheldering over te krijgen.

Ook GroenLinks wil opheldering van Plasterk. "Dit is een heel serieuze inbreuk. Ik wil weten wat de minister doet om te voorkomen dat de NSA nog gebruik kan maken van deze gestolen encryptiecodes",xzegt Kamerlid Liesbeth van Tongeren.

Bron: http://www.nu.nl/internet/3996241/nsa-kon-vrij-telefoonverkeer-afluisteren-via-hack.html

20-02-2015, 00:32


Zo gaat men dus om met"partners". Ik zeg alleen handelsovereenkomsten sluiten en niet meer. Ook direct uit de Euro stappen(is toch al gedoemd om te falen)

20-02-2015, 00:55
Nederland vindt dit niet erg joh.
Ze laten zich maar al te graag misbruiken.

20-02-2015, 01:08

Citaat door Dracula_:
Zo gaat men dus om met"partners". Ik zeg alleen handelsovereenkomsten sluiten en niet meer. Ook direct uit de Euro stappen(is toch al gedoemd om te falen)
Lekker boeiend wat Nederland doet als je een Marokkaan bent. Dit is toch niet onze land.

20-02-2015, 01:36



Citaat door Onzinbloed:
Lekker boeiend wat Nederland doet als je een Marokkaan bent. Dit is toch niet onze land.
Misschien kunnen we ze overhalen om te bekeren tot Islam, dan kunnen we de Duitsers dwingen tot djizya. Dan zijn de burgers eindelijk van de moffen en financiële onrust af!

20-02-2015, 01:41

Citaat door Dracula_:
Misschien kunnen we ze overhalen om te bekeren tot Islam, dan kunnen we de Duitsers dwingen tot djizya. Dan zijn de burgers eindelijk van de moffen en financiële onrust af!

20-02-2015, 02:01

Citaat door Onzinbloed:
Uiteraard moeten we daarna de rest van Europa bevrijden uit tirannie. Zou jij dan djizya willen innen van François hollande? En de Charlie Hebdo kantoor laten ombouwen tot een moskee? We moeten ze verlichten, met de noor van Islam, broeder.. we bevrijden ze van Amerikaans imperialisme

20-02-2015, 02:02
Wat wou Nederland doen dan ? Een oorlog beginnen ?
Al hun rambo's zitten al op internet de held uit te hangen. LoL





.

20-02-2015, 05:45
dit is een vrij land en hier dien je niets te verbergen te hebben, je mag immers zeggen en doen wat je wilt zolang de overheid dat goed vind dus wat is het punt................

20-02-2015, 07:26
Sowieso heeft de AIVD en de MIVD een partnerschap met de NSA en de GHCQ om vrijelijk en vrijwel ongecontroleerd de NSA en de GHCQ data te laten aftappen van Nederlandse inwoners.

Waarschijnlijk is deze hack onder de radar gedaan omdat dit partnerschap de GHCQ en de NSA toestat om zonder medeweten vand e AIVD en de MIVD malware te verspreiden op het Nederlandse netwerk.D at wil zeggen; als de samenwerking wordt opgeschort zal dit voor de GHCQ en de NSA vrijwel geen verandering in de beschikbare data betekenen.
Waarschijnlijk is de hack op Gemalto zonder medeweten gedaan en ernstig omdat ze mogelijk ook de mobiele telefonie van prominentere Nederlandse mensen zoals de regering voorzien. Realistisch gesproken zou de AIVD en de MIVD weinig hieraan kunnen doen, de GHCQ end e NSA hebben enorme budgetten en zeer veel kennis. Ze hebben het Tor-netwerk al een tijd lang gekraakt en zijn in staat om remote harde schijven te voorzien van nieuwe firmware zodat besmette computers zelfs na herinstallatie nog steeds toegankelijk zijn. Deze firmware kan niet worden gescanned door virusscanners simpelweg omdat virusscanners niet firmware van harde schijven kunnen scannen.

Ah, that said ben ik nog steeds blij dat ik an de westerse streep van internationale conflicten stan en niet aand e andere kant.