Bekijk volle/desktop versie : Vingerlengte een teken van ontrouw?



15-02-2015, 15:29


Hoe trouw mensen zijn in hun huwelijk kan iets te maken hebben met hun handen volgens een studie.

Onderzoekers van de Universiteit van Oxford in Engeland bestudeerden 1300 mannen en vrouwen uit Engeland en de Verenigde Staten. Zij vonden dat degenen met eenzelfde lengte ring- en wijsvinger een groter kans vertonen om trouw te blijven aan hun partner in tegenstelling tot degenen met een ringvinger die langer is dan wijsvinger.

Mogelijke uitleg hiervoor is de blootstelling aan testosteron tijdens de geboorteperiode van mensen. De minder trouwe mensen (die met een langer ringvinger) ontvangen tijdens hun geboorteperiode in de baarmoeder meer van het mannelijke hormoon dan anderen.

Volgens wetenschappelijke artikel in Phys.org, viel 57% van de bestudeerde mannen in de categorie ‘ontrouw’ en 43% in de categorie ‘trouw’. De statistische resultaten voor vrouwen waren bijna het tegenovergestelde met 47% ‘ontrouw’ en 53% ‘trouw’.

De onderzoekers erkennen dat vingerlengte alleen geen definitieve en betrouwbare indicatie is voor het ‘vreemdgaan’. Elementen zoals levenservaring, opvoeding, culturele en religieuze overtuigingen kunnen de gedragingen van mensen in hun huwelijk beïnvloeden.

bron: http://www.hlntv.com/article/2015/02/06/oxford-study-ring-fi...

15-02-2015, 15:40


Straks allemaal de wijs- en ringvingers van onze partners gaan meten!!





Dikke onzin natuurlijk.

18-02-2015, 08:56
Hmm.... Kan natuurlijk kloppen.... Een stille hint...zo zie ik het...

Ik geloof er wel in...
Vreemdgaan is iets wat natuurlijk is aangelegd en vaak het aard van het beestje is

Eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger
Dat geldt zowel voor de vrouwen als de mannen