Bekijk volle/desktop versie : President Obama laakt afgrijselijke moord op moslims



13-02-2015, 23:38
De Amerikaanse president Barack Obama heeft vrijdag ''de wrede en afgrijselijk moord'' op drie islamitische studenten in de staat North Carolina veroordeeld.
''Niemand in de VS zou het doelwit mogen zijn, om wat ze zijn, hoe ze eruit zien, of welk geloof ze belijden'', aldus Obama.

Een 46-jarige man, Craig Stephen Hicks, schoot dinsdagavond in de studentenstad Chapel Hill de drie studenten dood. De moord heeft in de VS en daarbuiten tot verontwaardiging geleid, omdat het mogelijk om een 'hate crime' zou gaan.

Hicks was een fanatiek atheïst op internet, maar had ook slepende conflicten met buren over parkeerruimte.

Islamitisch stel

Hij opende dinsdagavond het vuur in de woning van een getrouwd islamitisch stel, Deah Shaddy Barakat (23) en Yusor Mohammad (21), en doodde behalve het stel ook de negentienjarige zus van de echtgenote, Razan Mohammad Abu-Salha.

In Houston is vrijdag vroeg in de ochtend een islamitisch centrum door brand verwoest. Het vuur is vermoedelijk aangestoken. Onderzoekers hebben volgens een betrokkene gezegd dat spullen zijn gevonden om vuur te maken. Het is onduidelijk of met opzet brand is gesticht.


http://www.nu.nl/buitenland/3992576/president-obama-laakt-afgrijselijke-moord-moslims.html