Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : simpel en lekkerPagina's : [1] 2

ilhame
20-02-2003, 01:11


Mensen ik heb hier een verzoekje. Zouden jullie mij alsjeblieft kunnen helpen aan marokkaanse recepten van wat dan ook als het maar simpel en lekker is!! Dus gerechten of salades of koekjes of cakes, t maakt mij niet echt uit. K ben pas amateurtje dus wil eerst t simpele leren. Alvast heeeeel errug bedankt!! :zwaai:

ilhame
20-02-2003, 18:53
Inderdaad nadia....zo schiet t ook niet echt op....maar ja ik blijf afwachten....misschien bestaat er nog ergens op dit forum een behulpzame marrokkaan??! :D

ilhame
20-02-2003, 21:50
Origineel gepost door Nadia_Jlo Heej maar wat zoek je dan precies ...mischien dat ik je ken helpen en zzo niet moet je zeker even een mailtje aan mijn zus sturen imane180@hotmail.com ze is echt goed in koken terwijl ze eerst net als ik was en daar bedoel ik mee LUI AHHAHAH Maar oke ik hoor het wel lieverd liefs nadia Hey lieve schat, dank je wel voor het aanbod van je. Alleen ik zou echt niet weten wat voor recepten. Als t maar lekker en simpel is. Ik heb niet echt wat in gedachten. Misschien dat jij iets weet? Of iemand anders suggesties? Doeiiii :zwaai:

delayla
20-02-2003, 23:07
Hier heb je een best wel simpel recept om kip te maken: Doe een beetje marokkaanse kruiden, zout, saffraan, peterselie en olie in een kommetje. Roer dit door elkaar heen. Neem de kip of kippenpootjes en wrijf deze in met het mengsel. Doe dit in een ovenschaal. Wat je van het mengsel overhoudt kun je er gewoon bijdoen. Doe dit alles in de oven op 200 graden en laat het ongeveer 45 minuutjes goed bakken. Je kunt er aardappels, frietjes of groenten bij eten. Succes en eet smakelijk!!

ilhame
21-02-2003, 01:28


dank je wel delayla...ik zal t zeker binnenkort uitproberen!!

XmaghrabiaX
17-03-2003, 16:11
hee meiden, het volgende makkelijke recept: TORTILLA 3 grote aardappelen 1 medium ui 2 eieren 4 takjes kasboer 4 takjes m3dnoes snufje saffraan snufje komijn snufje peper - frituurpan -anti aanbak koekepan -Zet de frituurpan op het vuur -Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokken(1,5 x 1,5 cm) , bestrooi zout naar smaak en gooi het in de hete frituurpan. Laat bakken tot ze zacht gaar zijn(je moet er met vork doorheen kunnen prikken),maar ze mogen absoluut niet helemaal hard en kanpperig doorbakken zijn . Ondertussen -rasp de ui (dit kan met hakmachine of met rasp) -hak de kasboer en m3dnoed fijn -klop de eieren in een kom en Stop de ui,kasboer en m3dnoed,komijn,safraan en zout in de kom met eieren. Roer dit geheel tot alles in elkaar is vermengd. ALs aardappelen klaar zijn doe je ze ook in de kom met mengsel en alles roeren. Het is niet erg als je enkele aardappelen tijden het mixen prakt(de aardappelen mogen niet te droog zijn, ze moeten nat genoeg zijn door de eierenmengsel). Zet de koekepan op het vuur, doe er een scheutje olie/boter in. Vervolgens gooi je er de aardappelmengsel in, en verdeel het met een vork egaal over de koekepan, ongeveer 2 cm dik. Het vuurmag niet hoog staan, maar medium. Vervolgens na 7 minuutjes draai je de tortilla om(kan je met bord/deksel doen) en weer 7 minutjes laten bakken. Klaar...smaakt heerlijk en erg simpel.!!!

ilhame
17-03-2003, 22:07
tnx maghrabia :zwaai:

XmaghrabiaX
18-03-2003, 12:43
Graag gedaan hoor, laat me weten als je het hebt geprobeerd

ilhame
18-03-2003, 18:06
ik zal het je zeker laten weten... ;) :zwaai:

taker3esht
18-03-2003, 22:53
Origineel gepost door XmaghrabiaX hee meiden, het volgende makkelijke recept: TORTILLA 3 grote aardappelen 1 medium ui 2 eieren 4 takjes kasboer 4 takjes m3dnoes snufje saffraan snufje komijn snufje peper - frituurpan -anti aanbak koekepan -Zet de frituurpan op het vuur -Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokken(1,5 x 1,5 cm) , bestrooi zout naar smaak en gooi het in de hete frituurpan. Laat bakken tot ze zacht gaar zijn(je moet er met vork doorheen kunnen prikken),maar ze mogen absoluut niet helemaal hard en kanpperig doorbakken zijn . Ondertussen -rasp de ui (dit kan met hakmachine of met rasp) -hak de kasboer en m3dnoed fijn -klop de eieren in een kom en Stop de ui,kasboer en m3dnoed,komijn,safraan en zout in de kom met eieren. Roer dit geheel tot alles in elkaar is vermengd. ALs aardappelen klaar zijn doe je ze ook in de kom met mengsel en alles roeren. Het is niet erg als je enkele aardappelen tijden het mixen prakt(de aardappelen mogen niet te droog zijn, ze moeten nat genoeg zijn door de eierenmengsel). Zet de koekepan op het vuur, doe er een scheutje olie/boter in. Vervolgens gooi je er de aardappelmengsel in, en verdeel het met een vork egaal over de koekepan, ongeveer 2 cm dik. Het vuurmag niet hoog staan, maar medium. Vervolgens na 7 minuutjes draai je de tortilla om(kan je met bord/deksel doen) en weer 7 minutjes laten bakken. Klaar...smaakt heerlijk en erg simpel.!!! vind het best wel goed van jou dat je kunt koken....kun je later insha allah samen met je vrouw gaan koken....mohim als je nog meer lekkere recepten hebt...laat het me dan weten...beslama :zwaai:

ilhame
18-03-2003, 23:54
Origineel gepost door GillDeLaTouret :zwaai: :bril: :zwaai: :D

XmaghrabiaX
19-03-2003, 14:14
Origineel gepost door taker3esht vind het best wel goed van jou dat je kunt koken....kun je later insha allah samen met je vrouw gaan koken....mohim als je nog meer lekkere recepten hebt...laat het m e dan weten...beslama :zwaai: ik ben een vrouw.....maghraBIA ;)

ilhame
19-03-2003, 15:12


maghrabia...in je profiel staat er bij je geslacht man dus k denk dat dat meisje daarom d8 dat je een jongen bent...hahahaha

GillDeLaTouret
19-03-2003, 22:57
Origineel gepost door ilhame maghrabia...in je profiel staat er bij je geslacht man dus k denk dat dat meisje daarom d8 dat je een jongen bent...hahahaha :hihi: :haha: :zwaai: :bril::bril::bril:

OUIDAD1
21-03-2003, 10:09
what's so funny.dan kan ik ook :D


Pagina's : [1] 2