Bekijk volle/desktop versie : Wat zijn de principes van de Djihaad?



08-02-2015, 20:45

Citaat door Anti-Dajjal:
Vraag:
“Wat zijn de principes van de Djihaad? En is het toegestaan om deze dagen de Djihaad te verrichten of is het (hedendaags) alleen strijden?”

Antwoord:
“De Djihaad, is als een regeringsleider van de moslims hier naar uitnodigt en een leger rekruteert om de landen van de ongelovigen te gaan bestrijden, dit is de Djihaad! Maar als een vaandel (of vlag) en de leiding van een bewindsman ontbreken, dan wordt dit niet als een Djihaad geacht. Dit is een zelfstandige actie. Allaah Weet alleen wat er van zal komen en wat het resultaat zal zijn. En voorwaar, de georganiseerde Djihaad die gebaseerd is op de Soennah van de Profeet (salallaahoe 'alayhie was sallem), is hetgeen waarvoor de vaandel (v.d. Djihaad) is opgeheven, en waarvoor er een Amier (leider) is om de ongelovigen te bestrijden. En dit wordt teruggekoppeld naar de Iemaam (regeringsleider) van de moslims. Zo volstaat de authentieke Djihaad!”

Voorbeeld 1: Stel de Marokkaanse koning roept op om djihaad te voeren tegen spanje, maar de koning van saud keurt dit af en de geleerden in dat land roepen op om geen djihaad te voeren. Naar wie dient er dan geluisterd te worden?
.