Bekijk volle/desktop versie : RadboudUMC weigert orgaandonatie



06-02-2015, 11:01
Het RabboudUMC in Nijmegen voert geen nier-donatie uit voor een patiënt die binnenkort euthanasie krijgt. Het ziekenhuis heeft een katholieke achtergrond, maar een woordvoerdster ontkent tegenover de Volkskrant dat de donatie daarom wordt geweigerd.[/FONT]
[COLOR=#222222]Door: Redactie 6 februari 2015, 10:17[/COLOR]37 [COLOR=#CCCCCC][FONT=vk][/FONT][/COLOR]
[FONT=Georgia][FONT=Alouisius][h=3]'Vreemd dat een academisch ziekenhuis dit niet wil'[/h][COLOR=#111111]Erwin Komapanje van het Erasmus MC is gepromoveerd op onderzoek naar orgaandonatie. Hij vindt de weigering van het RadboudUMC vreemd: 'Zodra je de patiënt opneemt, krijg je een behandelrelatie. In principe is dit gewoon mogelijk.' Lees hierhet volledige artikel over de kwestie.

[/FONT]


Een 56-jarige man uit Nijmegen leidt aan de dodelijke hersenziekte MSA-c. Om te voorkomen dat hij een nare dood sterft, besloot hij voor euthanasie te kiezen. Al zijn organen mogen van hem gebruikt worden voor transplantatie: 'Alles wat eruit kan, mag eruit'.

Het RadboudUMC is een van de acht transplantatiecentra in Nederland, maar weigert de nier-transplantatie omdat het ziekenhuis 'geen behandelrelatie heeft met deze man'. De huisarts die de euthanasieaanvraag heeft behandeld, moet de euthanasie ook zelf uitvoeren, aldus de woordvoerdster.

Het RadboudUMC verwijst de man naar het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen, waar hij eerder onder behandeling stond. Het CWZ, dat niet tot de acht transplantatiecentra behoort, zegt hard bezig te zijn aan het verzoek te voldoen, maar het ziekenhuis kan nog niet aangeven of dat op korte termijn mogelijk is. De euthanasie staat gepland voor 15 februari.

http://www.volkskrant.nl/binnenland/radboudumc-weigert-orgaandonatie~a3845915/

[/COLOR]

06-02-2015, 11:02


Hoe geloofsbeperkingen een zegen zijn voor de mensheid.

06-02-2015, 11:07
Volgens Radboud hebben ze geen relatie met 'm en dat is de reden waarom, of weet jij wat meer?

06-02-2015, 11:14
"weigert de nier-transplantatie omdat het ziekenhuis 'geen behandelrelatie heeft met deze man'. De huisarts die de euthanasieaanvraag heeft behandeld, moet de euthanasie ook zelf uitvoeren"

selectief lezen van haateistische tokkies

06-02-2015, 11:16



Citaat door Karam990:
"weigert de nier-transplantatie omdat het ziekenhuis 'geen behandelrelatie heeft met deze man'. De huisarts die de euthanasieaanvraag heeft behandeld, moet de euthanasie ook zelf uitvoeren"

selectief lezen van haateistische tokkies


Ga nog eens goed lezen, schreeuwerd.

06-02-2015, 11:40
Religie maakt meer kapot dan je lief is.

En nog jokken ook.

06-02-2015, 12:22

Citaat door Ward:
Bizar.


Inderdaad..vooral omdat ze verplicht zijn om bij iedere overledene het donorregister te raadplegen.
Hier krijgen ze een donor op een serveerblaadje aangeboden en weigeren..
Wat doen ze met donors die bij aankomst ziekenhuis zijn overleden..geen enkele band.
Deze stelling van het Radbout roept alleen naar meer vragen op.