Bekijk volle/desktop versie : Whatsapp komt met online versie en belfunctie



01-02-2015, 21:45
WhatsApp heeft zijn webversie gelanceerd, die direct beschikbaar is voor Android-gebruikers. Het enige dat je moet doen, is een QR-code scannen.

De webversie van WhatsApp is te bezoeken via web.whatsapp.com, waar gebruikers een QR-code kunnen scannen met de app. WhatsApp Web werkt alleen met de Chrome-browser.

De website toont een QR-code die gebruikers met de WhatsApp-app kunnen scannen. Deze QR-code verifieert de inlogpoging voor jouw telefoonnummer, want WhatsApp werkt niet met gebruikersnamen en wachtwoorden. Je vind de scanfunctie bij het menu van WhatsApp, onder ‘WhatsApp Web‘.

Als de QR-code is gescand, log je in op de webversie van WhatsApp. Hier kun je jouw conversaties zien en berichten naar anderen versturen. Ook is het mogelijk om foto’s te versturen en via de ingebouwde Chrome-functies meldingen te ontvangen. Dit kan ook als Chrome is afgesloten. Verder kunnen gebruikers nieuwe chats beginnen en en meldingen en geluiden aanpassen.

In 2013 liet WhatsApp-ceo Jan Koum zich al uit over een desktopversie van de dienst. Die zou er “waarschijnlijk niet” komen. Een webversie is echter wat anders dan een desktopversie die geïnstalleerd moet worden.

Eerder zei Telegram-ceo Pavel Durov dat WhatsApp recentelijk had geprobeerd zijn webtechneut aan te trekken. Deze ontwikkelaar werkte aan de webversie van Telegram.

Als je al de meest recente WhatsApp-versie (.498) hebt, kun je het beste de app deïnstalleren en opnieuw installeren. Al je gesprekken blijven bewaard, maar de functie voor de webversie wordt dan geactiveerd. Dit is ook mogelijk om je huidige WhatsApp-versie te deïnstalleren en de nieuwste versie hier te downloaden en installeren.

Bron: http://www.androidplanet.nl/nieuws/whatsapp-web/

================================================== ================================================== ================================================== ===============================

Whatsapp lijkt te zijn begonnen met het gefaseerd uitrollen van de langverwachte belfunctionaliteit. Een gebruiker toonde de feature, die het mogelijk maakt om Whatsapp-contactpersonen te bellen via voip. De uitrol lijkt te werken met een soort uitnodigingssysteem.

Er is officieel nog niets bekendgemaakt over de introductie, maar een gebruiker plaatste op Reddit informatie over de belfunctie. Op de afbeeldingen is te zien dat er bovenaan een belknop is verschenen die de gebruiker naar Whatsapp-contactpersonen laat bellen via voip. De interface lijkt verder op een doorsnee belapplicatie. Er is tevens een korte demonstratievideo verschenen.

Volgens Reddit-gebruiker pradnesh07 is het noodzakelijk om het nieuwste .apk-installatiebestand van de Whatsapp-website te downloaden. Alhoewel deze .apk's bedoeld zijn voor Android zou de belfunctie ook worden uitgerold naar andere mobiele besturingssystemen. Gedetailleerde informatie hierover ontbreekt vooralsnog. Overigens lukte het Tweakers niet om de belknop tevoorschijn te krijgen na installatie van de nieuwste .apk. Ook verscheidene andere gebruikers hebben laten weten geen belknop te zien, terwijl deze bij anderen juist wel verschijnt.

[video=youtube;T5-UfVwoKf8]https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=85114404&v=T5-UfVwoKf8&x-yt-ts=1422579428[/video]

Bij de meeste mensen waarbij de knop wel is verschenen, verwijst deze nog naar de standaard dialer die in Android is ingebouwd: om de voip-functie ook daadwerkelijk aan te zetten zou een gebuiker eerst 'uitgenodigd' moeten worden door iemand bij wie de belfunctie al wel werkt. Iemand uitnodigen kan door deze persoon te bellen via Whatsapp. Al met al lijkt het dus te gaan om een voorzichtige uitrol, waarbij maar mondjesmaat mensen toegang wordt gegeven tot voip-bellen.

Er gaan al lange tijd geruchten dat Whatsapp werkt aan een belfunctie via de mobiele internetverbinding. Begin vorig jaar kwamen er zelfs al screenshots van naar buiten. Toch is het al enige tijd stil bij Whatsapp rondom voip-bellen. Omdat Whatsapp zelf nog geen informatie naar buiten heeft gebracht bestaat er nog veel onduidelijkheid over de precieze uitrolplannen.

Bron: http://tweakers.net/nieuws/101131/whatsapp-lijkt-te-zijn-begonnen-met-uitrollen-belfunctie.html