Bekijk volle/desktop versie : VN rapport zegt: Israël heeft regelmatig contact met ISIS



10-01-2015, 21:50
VN rapport zegt: Israël heeft regelmatig contact met ISIS


Posted on Jan 5, 2015 in Algemeen, Wereldnieuws | 5 comments

VN rapport zegt: Israël heeft regelmatig contact met ISIS

‘ISIS en Israël werken samen in de strijd tegen de Syrische president Assad om de Israëlische energiebehoefte te verzekeren‘, dat meldt de website Liveleak.com. In 2013 verstrekte Israël exploratie-licenties voor oliewinning op de Syrische Golanhoogte. Om dat zeker stellen zou Israël samenwerken met ISIS. Volgens een VN rapport van begin december 2014 heeft Israël regelmatig contact met rebellengroepen, waaronder ISIS. Het feitelijke VN rapport waarin dat zou moeten staan wordt door de website echter niet getoond. Meerdere websites doen echter deze melding (zie hier en hier). De bronvermelding naar het feitelijke rapport ontbreekt echter in alle gevallen. We moeten dus maar aannemen dat het rapport ook daadwerkelijk bestaat. Dat Israël contact met ISIS zou hebben is echter eigenlijk niet nieuw. Wel nieuw is dat de VN het meldt (als het waar is). Het is voor de gemiddelde lezer nauwelijks nog te volgen hoe de situatie er in het Midden Oosten voor staat en wie nu tegen wie vecht. En dat is waarschijnlijk ook precies de bedoeling. In eerdere artikelen (hier en hier) schetste ik mijn visie op de oorlog.

Er zouden ook meldingen zijn dat gewonde ISIS strijders door Israël behandeld zijn. Een arts in het veld kan alleen eerste hulp bieden, daarna moeten gewonden naar een ziekenhuis waar uitgebreide zorg kan worden verleend. Egypte, Irak, Syrië en Turkije zouden volgens Liveleak deze hulp niet verstrekken. Israël naar verluidt wel. Ook de financiering van de duizenden strijders vereist enorm veel middelen en een goed georganiseerd netwerk. Hoe ISIS in staat was om een dergelijke organisatie in zo’n korte tijd op te tuigen, blijft een raadsel. Obama zou hebben gezegd dat er wapens richting ISIS “gelekt” zouden zijn. Leest u het gehele artikel op Liveleak.com.

In mijn optiek wordt het probleem dat ISIS in feite een Mossad/CIA operatie is via dergelijke berichten gemarginaliseerd tot een noodlottige samenwerking met ISIS van een individueel landje als Israël, op een deelgebied, omdat het nu eenmaal zo uitkomt, in een bepaalde regio, om oliebelangen zeker te stellen. De indruk wordt gewekt alsof er geen internationale coördinatie achter dit hele verhaal zit en Israël op eigen houtje maar wat doet. Israël heeft niet “een beetje” contact met ISIS. Nee, Israël is via haar geheime dienst (de Mossad) en haar volledige grip op Amerika – en dus de CIA – de drijvende kracht achter ISIS. En datzelfde geldt voor Al Qaïda en Al Nusra of welk labeltje er ook maar op de verschillende rebellengroepen gedrukt wordt. We hebben hier dus te maken met propagandistische misleiding en de (zio-controlled) VN speelt gewoon haar rol.

Bron linkvermeldingen: Liveleak.com, ibtimes.co.in, tradyouth.org