Bekijk volle/desktop versie : Moslimkoepel wil dat Rutte zich solidair verklaart, 'net als Merkel'



06-01-2015, 19:58
Het kabinet reageert veel te lauw op de bedreiging van moskeeën, vindt de Raad van de Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN). Premier Rutte zou zich solidair moeten verklaren. Net als de Duitse bondskanselier Merkel.

De RMMN maakt zich ernstige zorgen om de verwensingen en bedreigingen die vorige week verschenen op de Facebookpagina 'Steun de PVV'. Op de pagina werd enthousiast gereageerd op de recente brandstichtingen in drie Zweedse moskeeën. Sommigen riepen op tot vergelijkbare acties in Nederland.

Het is 'erg zorgwekkend' dat het kabinet die geluiden niet fel veroordeeld heeft, vindt RMMN-woordvoerder Aissa Zanzen. Maandag stuurde hij namens zijn moskeeën een brief naar premier Rutte. Daarin meldt hij dat veel moslims bang zijn om naar de moskee te gaan en vraagt hij om bescherming. Het Contactorgaan Moslims en Overheid, dat spreekt namens een aantal andere grote moskeekoepels, stuurde zaterdag een vergelijkbare brief naar minister Opstelten van Justitie.

Exacte cijfers over geweld tegen moskeeën ontbreken, maar peilingen doen vermoeden dat de dreiging structureel is. Volgens een vragenlijst die onderzoeker Ineke van der Valk van de Universiteit van Amsterdam begin vorig jaar verspreidde, heeft tweederde van de moskeeën ervaring met fysieke agressie.

Vaak gaat het om ingegooide ruiten of bekladding, soms om een dood varken of schaap op de stoep. Van der Valk baseert zich op de antwoorden van 70 gebedshuizen. In 2013 vonden tenminste 15 incidenten plaats. In veel gevallen zou de politie niets hebben gedaan of kwam ze pas na verloop van tijd in actie.

Meldingen en aangiftes lopen volgens vaak uit op een teleurstelling, meent Zanzen van de RMMN. De recente bedreigingen hebben voor zover bekend niet direct geleid tot een toename van incidenten. In Den Haag, Vlissingen en in enkele Limburgse plaatsen hebben moslimgemeenschappen zelf gezorgd voor verscherpte beveiliging. Zanzen: "Online nemen de spanningen toe. Dan kun je wachten op nieuw fysiek geweld."

Welke steun verwacht u van het kabinet?
Zanzen: "Er valt genoeg te verbeteren: aangiftes moeten serieuzer worden genomen, bedreigers moeten harder worden aangepakt. Natuurlijk, veel berichten op Facebook zijn verwensingen en geen directe bedreigingen. Maar een aantal is wel degelijk concreet.

Wij hebben de indruk dat het kabinet niet weet hoe het hiermee om moet gaan. Op onze brief hebben we nog niks gehoord. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft contact opgenomen, maar het NCTV is een a-politiek orgaan. Minister Asscher heeft de Facebookberichten dinsdag 'dreigingen die doodsangst veroorzaken' genoemd. Mooi, daarmee laat hij zien dat hij het serieus neemt. Maar maar een krachtige uitspraak van de premier heeft meer invloed. We willen vooral dat hier werk van gemaakt wordt."

Wat verwacht u van Rutte?
Zanzen: "De bedreigingen zijn al sinds vorige week in het nieuws. Je zou verwachten dat Rutte zich inmiddels krachtig had uitgesproken, zoals de Duitse Bondskanselier Merkel dat ook deed.

Merkel riep deelnemers van de anti-islam- en anti-immigrantenbetogingen van Pegida op om niet mee te gaan in haatzaaien. Rutte heeft zich laatst één keer uitgesproken: tijdens de Algemene Beschouwingen. Dat was goed, maar wat ons betreft moet het vaker. Je kunt in een week als deze niet stil blijven."

U voelt zich niet serieus genomen.
Zanzen: "Zo veel vragen we niet: ga met ons en de moskeebesturen in gesprek, neem actie op de signalen die wij ontvangen en zorg dat lokale moskeebesturen de juiste hulp weten te vinden als het mis gaat. Wij kunnen eventueel helpen om de contacten te leggen. De overheid helpt al mee bij de beveiliging van joodse gebouwen, dus waarom staan wij er alleen voor?"

http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/3824050/2015/01/06/Moslimkoepel-wil-dat-Rutte-zich-solidair-verklaart-net-als-Merkel.dhtml

06-01-2015, 20:23


De brief aan Merkel, van een hoofdcommissaris van recherche.

De realiteit!

http://https://ejbron.wordpress.com/2015/01/03/brief-aan-merkel-vanwege-volksvijandige-nieuwjaarstoespraak/

06-01-2015, 20:46

Citaat door Barato:
Uw Nieuwjaarstoespraak heeft me zeer pijnlijk getroffen. In plaats van u met de zorgen en noden van de mensen bezig te houden die een democratische basis bij de “Pegida”-beweging hebben gevonden om uitdrukking te verlenen aan hun angsten, kunt u hierover niets anders verzinnen dan deze mensen uiteindelijk diep te beledigen.

Hierna kan ik deze troep niet verder lezen
jammer het zijn toch gewoon letters. Zou niet zo moeilijk moeten zijn. Zelfs niet voor jou.