Bekijk volle/desktop versie : Hoe UMP-jongeren met Frans extreemrechts oudejaar hebben gevierd



05-01-2015, 22:11

Citaat door AzrouMaroc:
Het Franse weekblad Marianne heeft op haar website uitgepakt met foto's van een oudejaarsfeestje waarop zowel leden van de UMP-jongerenafdeling als Front National-jongeren te zien zijn. Pittig detail: ook Marine le Pens rechterhand Florian Philippot was aanwezig. Dat meldt de Franse krant Le Monde.
Vooral Pierre Gentillet, voorzitter van 'les jeunes de la Droite populaire', een stroming binnen de UMP, komt prominent in beeld. Gentillet was in het gezelschap van een militante van het 'Front National jeunesse'. Het feestje vond plaats bij haar thuis.

Die FN-militante heeft op Facebook ook een foto gepubliceerd van de vice-president van het Front National, Florian Philippot. Hij hield een korte tussenstop.

Gentillet heeft intussen aan het Franse persagentschap AFP verkondigd dat "het een heel aangename avond was." Hij had naar eigen zeggen niet de indruk dat hij "aan het praten was met neonazi's".
Lees ook
Extreemrechtse vrouw even benoemd in partij van Sarkozy
"Regel één: niet verbroederen met FN"
Stéphane Tiki, voorzitter van 'Jeunes UMP' (de overkoepelende tak waartoe de stroming van Gentillet behoort, red.) heeft zaterdag verzekerd dat de leden van zijn formatie, die op oudejaarsavond op het FN-feestje aanwezig waren, binnenkort op het matje zullen geroepen worden. "Was het een avondje zonder politieke agenda? Dat moeten we uitzoeken. Vreemd is wel dat Philippot aanwezig was", aldus Tiki.

De UMP-jongerenvoorzitter voegt er nog aan toe dat er "één heel duidelijke regel is binnen de partij: geen allianties tussen de UMP en het FN".
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2170515/2015/01/04/Hoe-UMP-jongeren-met-Frans-extreemrechts-oudejaar-hebben-gevierd.dhtml
.