Bekijk volle/desktop versie : Kinderhandelaars Barcelona: Ajax heeft geen respect



05-01-2015, 10:26
Bij Barcelona heeft men met verbazing gereageerd op de officiële mededeling van Ajax over de aanstaande komst van Andre Onana. De achttienjarige doelman verlengt zijn aflopende contract met Barcelona niet en gaat per 1 juli voor drie seizoenen aan de slag in Amsterdam.

/

“Hij heeft een aflopend contract en mocht vanaf 1 januari met geïnteresseerde clubs om de tafel gaan”, erkende technisch directeur Andoni Zubizarreta zondagavond na de 1-0 nederlaag tegen Real Sociedad. “Hij heeft een aanbieding van Barcelona op zak, maar een antwoord is uitgebleven. De mededeling van Ajax is het laatste wat we weten.”

“Het standpunt van Ajax getuigt van weinig respect. Ze hadden tot juni kunnen wachten. Maar goed, iedere club is verantwoordelijk voor zijn beslissingen.” Onana maakt sinds 2010 deel uit van de jeugdopleiding van de Spaanse grootmacht. Dit seizoen maakt hij onderdeel uit van het elftal voor spelers onder negentien jaar, vergelijkbaar met de A1 in Nederland. Zodoende kwam hij tegen Ajax uit in de UEFA Youth League, de jongerenvariant van de Champions League.

/

Onana kwam via het akkoord van Barcelona met de Fundación Samuel Eto'o in het Camp Nou terecht en werd gezien als een van de grootste keeperstalenten van de club. Hij trainde meermaals met het eerste elftal mee, maar toch had hij weinig fiducie in een doorbraak. De club contracteerde afgelopen zomer Claudio Bravo en Marc-André ter Stegen en bovendien kan Luis Enrique ook nog terugvallen op Jordi Masip.

Frank de Boer is blij met de aanwinst. "Hij is een echte Ajax-keeper", stelde de coach tegenover Telegraaf TV. "Hij is eigenlijk overal goed in: met zijn benen, maar ook met zijn handen. Daarnaast is hij ook nog eens heel atletisch. Ik denk dat we er met Onana een goede keeper bij hebben in de jeugd."




05-01-2015, 11:20


Deze man........