Bekijk volle/desktop versie : Enkele punten van de Hadaadiesekte



04-12-2014, 18:13
Door Sheikh Ahmed Soebayie hafidahullah

De eerste eigenschap: Zij verlaten het verwijzen naar en het vasthouden aan de mensen van kennis die bekend zijn.

De tweede eigenschap: Het hebben van slechte manieren en harde omgangsvormen.

De derde eigenschap: Zij haasten zich heel makkelijk naar het lasteren en weerleggen.

De vierde eigenschap: Zij haasten zich naar het schrijven en veelvuldig schrijven. Zelfs zo dat wanneer een van hen van de twee uurtjes die hij leest drie pagina’s schrijft en verspreidt op het internet.

De vijfde zaak, is dat zij versteld staan van zichzelf en onder de indruk zijn van hun eigen meningen.

De zesde zaak is dat zij de afwijkende meningen (shoedhoedh) volgen en zij een abnormaliteit hebben in het volgen van deze zaken.

De zevende zaak: zij schieten tekort in het implementeren van de juiste volgorde in kennisgerelateerde zaken.

De achtste beschrijving is dat zij geen zaak hebben – bijvoorbeeld: wij lezen van de geleerden en vinden bij de geleerden betreffende de zaak van Tahiyyatoel-Masjid verichten voor zonsondergang (d.w.z. zij verschillen van mening of dit gebeden moet worden of niet omdat op dit tijdstip het verboden is om vrijwillige gebeden te bidden) het is aan ons overgeleverd dat sommige van onze geleerden 10 jaar weerhouden werden (zonder concluderende mening) vanwege hun overpeinzing van deze specifieke zaak. Wat betreft deze individuen (de Haddaadiyyah), er is geen een zaak waar zij van weerhouden worden te spreken (uit nederigheid en terughoudendheid).

De negende zaak is dat er zich binnendringers bevinden tussen hen die naar niemand verwijzen behalve naar henzelf.

De tiende zaak is dat zij geen waarde hechten aan het afwegen van schade en profijt en niet de minste belang hechten aan dit grote fundament waar Ahloe Soennah op zijn en wat vermeld werd door de Profeet – sallallahoe aleihi wa salam.

De elfde zaak is dat zij fundamenten van de Soennah en de Geredde Groep gebruiken als middel om zichzelf te sterken, [en] niet als een middel om te volgen, te praktiseren en leiding door te vinden.

De twaalfde eigenschap is dat zij boven de zaak van takfier zweven ook al zeggen zij dit niet ronduit.

De dertiende zaak is dat zij ahaadith authentiek en zwak verklaren door middel van innovatie, onnodige inspanning en ijtihaad dat buiten het domein van de wegen van de vrome voorgangers valt.

http://https://soundcloud.com/annahj/24-26

04-12-2014, 19:55


Is dit een nieuwe sekte? De vierde eigenschap: Zij haasten zich naar het schrijven en veelvuldig schrijven. Zelfs zo dat wanneer een van hen van de twee uurtjes die hij leest drie pagina’s schrijft en verspreidt op het internet

Zo oud is het internet toch niet?

04-12-2014, 20:02
En is mounir el hadaadie de sekteleider?