Bekijk volle/desktop versie : Lezing - Biografie van de profeet Mohammed saws



27-11-2014, 12:45




Assalamoe 3eleykoum, beste broeders en zusters,

Na een kleine poos stilte, is JC IVK verheugd jullie mee te delen dat we dit weekend weer met een nieuwe activiteit beginnen. Wij hebben jullie hier al eerder over geïnformeerd en aangekondigd dat er meer details bekend zouden worden gemaakt.

Zoals jullie weten hebben wij bedacht om een zesdelige reeks lezingen te organiseren over het wonderbaarlijke leven van onze geliefde profeet Mohammed saws. Aanstaande zondag, 30 november 2014, trappen we insha’Allah af met de eerste lezing uit deze reeks. De lezing wordt verzorgd door al-ustadh Noureddine Talhaoui. De presentatie wordt primair verzorgd in de Nederlandse taal.

[B]Datum: Zondag 30 november 2014
Tijd: Na salaat al-ishaa (rond 18.45 uur)
Plaats: Moskee Sayyidina Ibrahim (Attleeplantsoen 37 te Utrecht)
Kosten: Gratis

De profeet Mohammed saws is zonder twijfel de meest invloedrijke persoon uit de gehele menselijke geschiedenis, daar zijn wij het allemaal over eens. Uiteraard is dat niet zonder reden. Alleen al als je kijkt naar de verspreiding van de islam en het omvangrijke aantal moslims vandaag de dag kom je tot deze conclusie. Waar is het echter allemaal begonnen en welke gebeurtenissen hebben er plaatsgevonden die dit mogelijk hebben gemaakt? Deze gebeurtenissen zijn talrijk en te onderscheiden in verschillende perioden, bijvoorbeeld de periode voor de openbaring in Mekka, de periode na de openbaring in Mekka en de periode in Medina. Ook binnen deze perioden zijn er weer verschillende deelperioden te onderkennen. Om al deze perioden en gebeurtenissen niet tekort willen doen, is het daarom noodzakelijk om de tijd te nemen en hier met de nodige focus en concentratie de gepaste aandacht aan te besteden. Dat verklaart onze keuze voor een zesdelige reeks.

Wees er absoluut bij deze reeks, te beginnen aanstaande zondag! Dit is echt een niet te missen kans om onze profeet Mohammed saws beter te leren kennen en daarmee ook de essentie en religieuze voorschriften van de islam! Geef het ook door aan iedereen in jouw omgeving en onthoud hen deze mogelijkheid niet!

De lezing is bedoeld voor alle doelgroepen, van broeders tot zusters en van jong tot oud. Je hoeft je voor de lezing niet vooraf in te schrijven. De lezing begint na salaat al-ishaa. Op de flyer staat een tijdstip van 18.02 uur vermeld, maar dat is een typo. Zoals jullie ook op de gebedstijdenkalender kunnen lezen, begint salaat al-ishaa om 18.19 uur. Ervan uitgaande dat salaat al-ishaa, inclusief de gebeden ervoor en erna, alles bij elkaar zo’n 20 tot 25 minuten in beslag neemt, verwachten wij rond 18.45 uur te kunnen beginnen. Wees er op tijd bij!

Als iemand vragen heeft, stuur ons dan gerust een bericht of spreek iemand van ons aan. Wij zijn regelmatig te vinden in de moskee. Naast vragen kun je ook bij ons terecht voor opmerkingen, suggesties en verbeterpunten. Als er bepaalde zaken zijn waar je ons mee zou kunnen helpen, dan horen wij dat ook graag. Dat geldt voor zowel broeders als zusters, want JC IVK bestaat uit zowel een broeder- als zustertak.

Wij hopen Insha’Allah velen van jullie welkom te heten!

We 3eleykoum salaam,

Jongeren Commissie Islamitische Vereniging Kanaleneiland

Facebook: http://https://www.facebook.com/pages/Jongeren-Commissie-Islamitische-Vereniging-Kanaleneiland/1420420501556872?fref=ts[/B]

25-12-2015, 22:38


Ghair inshaAllah