Bekijk volle/desktop versie : Opnieuw verkloten de Palestijnen het voor zichzelf



20-11-2014, 12:39
Dat blijkt elke keer weer. Tot misselijkmakend toe.

De PvdA wil bij monde van het Kamerlid Michiel Servaes een debat over de erkenning van Palestina als staat door Nederland. Dat wordt inderdaad tijd. Als je zoals de hele beschaafde wereld voor een twee-staten-oplossing bent, dan geef je de Palestijnse regering zo’n steuntje in de rug. Het probleem is alleen dat er vanuit Palestijnse kringen zélf altijd wel weer een tactische stommiteit wordt uitgehaald om zo’n erkenning onhaalbaar te maken.
Zo ook nu weer. In Jeruzalem is een campagne gaande om willekeurige Israëlische burgers af te maken. Het voorlopige dieptepunt is de moordpartij in een zeer orthodoxe synagoge. Palestijnen in Sidon vierden groot feest toen het nieuws over de aanslag bekend werd. Hamas reageerde enthousiast.
Een betere verdediging van de door Van Agt zo gegispte muur had de regering Netanyahu zich niet kunnen wensen. De Israëlische premier liet zich de kans niet ontgaan om te benadrukken dat Israël met “ijzeren hand” zou reageren. Mohammad Abbas, de leider van de Palestijnse autoriteit kwam onder druk van de Verenigde Staten met een magere verklaring waarin hij het schenden van heilige plaatsen zoals synagoges veroordeelde. Dat was weinig en het werd overstemd door de vreugdekreten van zijn concurrenten.
Daarmee is het klimaat voor het erkennen van een Palestijnse staat voorlopig verziekt. Michiel Servaes kan zijn voorstel om daarover in de Tweede Kamer te debatteren beter intrekken. De eerste tijd maakt het toch geen kans. Als Palestijnen ergens talent voor hebben, is het om de boel voor zichzelf te verkloten. Dat blijkt elke keer weer. Tot misselijkmakend toe.
De Palestijnen doen er werkelijk alles aan om de publieke opinie in het westen van zich te vervreemden. Ze moeten eens een paar zaakkundige spindoctors inhuren.

http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/29606_opnieuw_verkloten_de_palestijnen_het_voor_zi chzelf/

20-11-2014, 13:02


Belachelijk eenzijdig. Het is Israel dat met zijn acties de oplossing telkens frustreert: bouwen in Oost-Jeruzalem, gewelddadig onderdrukken West-Bank, aanval op Gaza met onnodig en excessief geweld, illegale nederzettingen uitbouwen en legaliseren etc.

20-11-2014, 13:08

Citaat door jakko:
Belachelijk eenzijdig. Het is Israel dat met zijn acties de oplossing telkens frustreert: bouwen in Oost-Jeruzalem, gewelddadig onderdrukken West-Bank, aanval op Gaza met onnodig en excessief geweld, illegale nederzettingen uitbouwen en legaliseren etc.
Eens.