Bekijk volle/desktop versie : OM eist 3 jaar tegen genezeres



30-10-2014, 00:07
Het Openbaar Ministerie heeft drie jaar celstraf geëist tegen een natuurgenezeres uit Kockengen (Utrecht). Volgens justitie heeft de vrouw ruim drie jaar geleden een Zwitserse patiënt in hulpeloze toestand achtergelaten na een behandeling met de omstreden stof ibogaïne.

Het Afrikaanse plantenextract ibogaïne onderdrukt afkickverschijnselen bij verslaafden, maar kan ook hallucinaties en hartritmestoornissen veroorzaken.

Kort na zijn behandeling liep de Zwitserse man in verwarde toestand de snelweg op. Daar werd hij doodgereden door een vrachtwagen.

Blind
Justitie houdt de 54-jarige vrouw ook verantwoordelijk voor een incident met een Belg. Die kreeg na behandeling een hartstilstand, waardoor hij blind raakte.

Justitie verwijt de natuurgenezeres dat zij de verslaafden amper screende voordat ze overging tot behandeling. Ook zou de vrouw hun niet hebben verteld over de risico's van het middel. Daarnaast werd de dosering op gevoel bepaald, aldus het OM.

Assistent
De officier eiste ook een celstraf tegen de assistent van de vrouw, een 44-jarige man uit Baarn. Het OM wil dat hij acht maanden krijgt, waarvan drie voorwaardelijk.

Ibogaïne is in veel landen verboden, maar niet in Nederland. De natuurgenezeres verdiende ruim 9 ton met het behandelen van honderden verslaafden uit verschillende landen, en met de handel in ibogaïne. Justitie wil haar dat geld ontnemen.
http://nos.nl/artikel/715435-om-eist-3-jaar-tegen-genezeres.html

30-10-2014, 00:12


Waar goedgelovigheid en een doscis bijgeloof al niet toe kan leiden.
Kom we blijven weg bij artsen we gaan naar de magie shop.
Misschien moet men heksen en tovenaars toch wat beter in de gaten houden, scheelt misschien wat leed.

30-10-2014, 07:01
Deze so called 'genezeres' geneest lhawa. Genezeres, what a joke.

30-10-2014, 08:50
Flink straffen, ik denk dat ze al zelden gepakt worden maar laat het wat afschrikken.