Bekijk volle/desktop versie : Ebola crisis in the USA



15-10-2014, 22:03

Citaat door Ghaza.:
http://www.cnbc.com/id/102078863


ISIS ?
.

15-10-2014, 23:47


De incubatieperiode van ebola is 2 tot 21 dagen. Meestal ontwikkelt de patiënt na 7 dagen de eerste ziekteverschijnselen.[1] Nadat de eerste symptomen: koorts, zeer zware hoofdpijn en sterke pijnscheuten zich voordoen, kan de ziekte snel verergeren.

In het begin van de ziekte zal de patiënt niet-specifieke griepachtige symptomen vertonen, zoals keelpijn, koorts en algemene malaise. Deze symptomen komen snel opzetten en verergeren snel. Hoofd-, spier- en gewrichtspijn, koorts met kouderillingen, geen eetlust en een zwaktegevoel zijn de meest voorkomende vroege symptomen.

Een maculopapulaire, met vlekken gepaarde uitslag vertoont zich rond dag vijf van de infectie, voornamelijk op de romp. Deze uitslag is een weinig sensitief symptoom daar het slechts in ongeveer 15% van de gevallen voorkomt. Daarna volgen gastroïntestinale symptomen zoals buikpijn, overgeven en diarree. Tekenen van aantasting en bloeding van de slijmvliezen zijn: bindvliesontsteking, moeilijk en pijnlijk slikken en bloedingen van verschillende plaatsen van het maag-darmstelsel. Bloedingen van slijmvliezen en in de intraveneuze toegangsweg komen in de helft van de gevallen voor. In verdere fase kunnen bloedingen, myocarditis en longoedeem voorkomen.

In de tweede ziekteweek ziet men in de regel het begin van klinisch herstel óf een verdere klinische verslechtering met diffuse intravasale stolling, algeheel orgaanfalen en shock. Wanneer de patiënt aan de infectie overlijdt, gebeurt dit meestal in de tweede week. Het klinische herstel duurt lang. Gedurende deze periode ziet men regelmatig complicaties zoals orchitis, hepatitis, artralgie, myelitis en uveïtis.[2]