Bekijk volle/desktop versie : Recept bastonge koek toetje



09-10-2014, 14:28
Wie o wie kan me er recept geven van de lekkerste bastonge koek recept wel simpel. Die in glazen aub

09-10-2014, 14:44


mijn man maakte het altijd. makkelijker kan niet haha
bastogne koek verkruimelen niet te klein. Je moet wel de bite behouden. Vanille kwark overheen en dan foefje slagroom. Of bedoel je dat niet?

09-10-2014, 14:46
Ik doe het zo:

Bastongekoek verkruimelen.
Bak mascarpone mengen met slagroom.
En dan laagjes maken.

En nou heb ik er trek in....oefff....

09-10-2014, 14:57

Citaat door silverlight:
Ik doe het zo:

Bastongekoek verkruimelen.
Bak mascarpone mengen met slagroom.
En dan laagjes maken.

En nou heb ik er trek in....oefff....



Jaa deze bedoel ik! Kan je er ook fruit tussen doen, zoals aardbeien en perziken? Welke hoeveelheid moet je gebruiken moet er suiker in de mascarpone en slagroom mengsel??

09-10-2014, 15:00


vind dat zo lekker ik doe er ook verse aardbeien bij

09-10-2014, 15:02

Citaat door Azhaar:
Jaa deze bedoel ik! Kan je er ook fruit tussen doen, zoals aardbeien en perziken? Welke hoeveelheid moet je gebruiken moet er suiker in de mascarpone en slagroom mengsel??
Volgens mij kun je er fruit tussen doen. Ik doe dat niet, fruit is gezond

Volgens mij geen suiker bij de slagroom want die bastogne is al zoet genoeg.
Een bak mascaporne is volgens mij 250 gr. en een bekertje slagroom. Doe uit de losse pols.

09-10-2014, 15:46
bastogne/mascarponetoetje

gevulde met laagje verkruimelde bastogne koek en opgeklopte slagroom (met poedersuiker) en 250 gr.mascarpone...heel snel en makkelijk te bereiden.

09-10-2014, 15:53
Bastogne toetje.

Kan je ook in schaal maken
Ingredienten:
1 pak bastognekoeken
3/4 bakje mascerpone
1 kuipje ONGEKLOPTE slagroom
cacao
Fruit naar keus maar hoeft niet

-Klop de slagroom tot het wat steviger wordt, maar niet zo dik als normale slagroom!
-Doe 3/4 van de mascerpone bij en klop dit voorzichtig mee.
-Pak een ovenschaal en doe een laagje van dit mengsel onderop.
-Dan een laagje bastogne, weer een laag mengsel en weer een laag bastogne.
-Je sluit af met een laag van je mengsel, en strooi hier een beetje cacao over.
-Zet de schaal nu zo lang mogelijk in de koelkast (het liefst een hele nacht of een hele middag) omdat het mengsel in de koekjes moet trekken