Bekijk volle/desktop versie : Lessenreeks ''Islam & Politiek en Islam, Rede & Wetenschap''



28-09-2014, 00:23


Het academisch jaar is weer begonnen en wij beginnen met een schitterende lessenreeks!

In samenwerking met Universiteit Leiden organiseert Studenten Unie Nederland een lessenreeks waarin de twee thema's 'Islam en politiek' en 'Islam, rede en wetenschap' behandeld zullen worden.

De lessenreeks ‘Islam en politiek’ zal door professor Maurits Berger gegeven worden. In deze drie-daagse lessenreeks zal het onderwerp islam en politiek onder de loep worden genomen. Waar staat bijvoorbeeld ‘politieke islam’ voor? Is het iets nieuws? En moeten we er bang voor zijn, zoals veel politici ons willen doen geloven? In deze cursus zullen we eerst zo’n zestig jaar terug gaan in de geschiedenis om te begrijpen waar de politieke islam vandaan komt. Door het volgen van de ontwikkelingen sinds die tijd krijgen we inzicht in waar we nu staan, en wat er om ons heen gebeurt in naam van politieke islam. Dan zullen we proberen antwoord te geven op wat de toekomst zal brengen.

De lessenreeks ‘Islam, rede en wetenschap’ wordt verzorgd door drs. Zeynep Gültekin. Tijdens deze lessenreeks zal ingegaan worden op verschillende visies met betrekking tot islam, rede en wetenschap. Specifieke onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn onder meer de Ottomaanse hervormingen, islam en ethiek en de evolutietheorie/ Darwinisme. Verhandelingen van belangrijke islamitische geleerden en denkers zoals Ibn Rushd, al-Ghazali, Abdullah Cevdet en Mohammed Abduh zullen de revue passeren.

De kosten voor één thema bedragen 12,50 euro en voor beide thema's 20,- euro.
Mis deze unieke lessenreeks niet en meld je zo snel mogelijk aan via info@studentenunie.nl!

Tot snel!

Studenten Unie Nederland