Bekijk volle/desktop versie : Moskee voor homoseksuelen opent in Zuid-Afrika



20-09-2014, 11:25


In Kaapstad in Zuid-Afrika is een moskee geopend die open staat voor homoseksuelen, en vrouwen en christenen op voet van gelijkheid behandelt. Bij de opening zijn er geen grote incidenten gebeurd, ondanks bedreigingen van vijandige manifestaties.

De "Open Mosque" was wel meer gevuld met journalisten dan met gelovigen tijdens het allereerste gebed. Ordetroepen stonden opgesteld nabij het gebouw, en enkele islamitische manifestanten lanceerden enkele vijandige leuzes, zoals "Jullie gaan naar de hel". "We zullen daar een eind aan maken, op eender welke manier", zei een van de manifestanten voor de bescheiden moskee, tussen twee autogarages in Kaapstad.

De stichter van de Open Moskee, Taj Hargey, ziet het als een "religieuze revolutie", die zich moet inschrijven in de lijn van de politieke revolutie, toen Nelson Mandela in 1994 aan de macht kwam na het regime van raciale segregatie. In zijn eerste gebed veroordeelde de theoloog de groeiende spanning in de wereld tussen moslims en christenen, die hij toeschreef aan de "geperverteerde theologie" van landen als Saoedi-Arabië en Pakistan. Zij leveren volgens hem de voedingsbodem voor fanatieke groepen zoals Islamitische Staat (IS) en Boko Haram in Nigeria.

Hargey zei na het gebed aan journalisten dat hij verschillende fysieke en psychologische bedreigingen had gekregen, eens hij zijn project had aangekondigd.

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2056007/2014/09/19/Moskee-voor-homoseksuelen-opent-in-Zuid-Afrika.dhtml

20-09-2014, 11:34


Ja, anders zijn is vaak verboden... en dan komt het bekende rijtje, ridiculiseren, bedreigen, geweld.
Wel een apart projectje, lijkt redelijk kansloos.