Bekijk volle/desktop versie : Videoboodschap door IS gegijzelde Britse journalist John Cantlie



18-09-2014, 20:12
De jihadisten van de terreurmilitie Islamitische Staat (IS) hebben donderdag een videoboodschap van de Britse gegijzelde oorlogscorrespondent John Cantlie op YouTube geplaatst. Cantlie werd na zijn aankomst in Syrië in november 2012 ontvoerd.

[video=youtube_share;gI3eWXYC2UU]http://youtu.be/gI3eWXYC2UU?t=14s[/video]

Anders dan in de barbaarse onthoofdingsbeelden van de vorige weken brengt deze clip enkel de journalist in beeld. Gehuld in een oranje sweatshirt verklaart hij dat hij zich in handen van de IS bevindt. Hij wordt op geen enkel moment bedreigd in de video, die iets meer dan drie minuten duurt. De SITE Intelligence Group, die toezicht houdt webpagina’s van extremisten, schaalde de video als authentiek in.

De IS, die terreur zaait in grote door hen bezette gebieden in Syrië en Irak, heeft sinds augustus drie videofilms op het internet geplaatst waarin de gruwelijke onthoofding van twee Amerikaanse journalisten en een Britse hulpverlener wordt getoond, als een soort vergeldingsactie voor de Amerikaanse luchtaanvallen op hun stellingen in Irak. De jihadisten dreigen ermee nog een andere Britse gijzelaar, David Henning, te onthoofden.

‘Niets meer te verliezen’

In de laatse video suggereert John Cantlie dat er nog afleveringen van de videoboodschap zullen volgen, waarin hij “de waarheid” over de Islamitische Staat zal onthullen. Hij bevestigt dat hij sinds eind 2012 wordt gegijzeld door de extremistische groep Islamitische Staat. Zijn regering heeft hem in de steek gelaten, zegt de gevangene, “daarom heeft hij niets meer te verliezen”. Hij zal in volgende videobeelden feiten over de IS-militie meedelen en aantonen hoe “westerse media deze feiten verdraaien en manipuleren”.

De oorlogscorrespondent werd eerder al eens samen met de Nederlander Jeroen Oerlemans ontvoerd gedurende enkele weken in 2012 door jihadisten in het noorden van Syrië vooraleer ze beiden door het Vrije Syrische Leger werden bevrijd.

http://www.vandaag.be/buitenland/154251_is-verspreidt-videoboodschap-van-gegijzelde-journalist-john-cantlie.html

18-09-2014, 20:23


Deze man is waarschijnlijk gehersenspoeld zoals de Chinezen ooit deden met hun Amerikaanse gevangenen.

22-09-2014, 17:12

Citaat door Svengali:
Deze man is waarschijnlijk gehersenspoeld zoals de Chinezen ooit deden met hun Amerikaanse gevangenen.
Hoeft niet eens. Stockholm syndroom.

22-09-2014, 17:46

Citaat door Biotech:
Hoeft niet eens. Stockholm syndroom.
Na het plaatsen van mijn reactie zag ik toevallig dit topic:

http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=5111868










]