Bekijk volle/desktop versie : damesss i need help.. Schaappie



18-09-2014, 14:10
salaam wahlekoem dames,

dit jaar vier ik voor het eerst ied met mijn man, en daar hoort natuurlijk een schaap bij.
miss een rare vraag maar hoe moet je een schaap verdelen of snijden???

is daar een youtube filmpje van

18-09-2014, 14:13


Laat dat gewoon bij een slager doen, zo doen wij t toch. Je kan je schaap zelf slachten, maar het laten snijden enz bij de slager.

18-09-2014, 14:14
Kent iemand misschien een adresje waar je een deel kunt doneren?

Mag per pm..

18-09-2014, 14:37

Citaat door IlhamBXL:
Laat dat gewoon bij een slager doen, zo doen wij t toch. Je kan je schaap zelf slachten, maar het laten snijden enz bij de slager.
we hebben geen slager in de buurt, wonen in een dorp

18-09-2014, 14:38



Citaat door saraartje:
Kent iemand misschien een adresje waar je een deel kunt doneren?

Mag per pm..
ik ga je pmen in sha allaah

18-09-2014, 14:45
Een goede zaag is het halve werk. Dus eerst langs de Praxis.

- Als eerst haal je de poten eraf, net als een kippenpoot en niet de drumstick apart.
- Achterste poten zit het meeste vlees aan voor op de bbq, dit snij je eraf, aan het bot laat je wel nog wat vlees zitten, zodat je dit niet hoeft weg te gooien, maar kunt gebruiken voor tajine.
- Ribben snij en zaag je koteletten van
- Wervelkolom zaag je in stukken. Dit is meestal het deel dat gestoomd wordt.
- Voor poten haal je ook het losse vlees af, ook dit kan op de bbq, wederom laat je aan het bot nog wat vlees zitten

Bedoel je zoiets?

18-09-2014, 14:46

Citaat door saraartje:
Kent iemand misschien een adresje waar je een deel kunt doneren?

Mag per pm..
Plaatselijke moskee
Daklozenopvang
Asielzoekerscentrum

18-09-2014, 22:06

Citaat door Theelepeltje:
Een goede zaag is het halve werk. Dus eerst langs de Praxis.

- Als eerst haal je de poten eraf, net als een kippenpoot en niet de drumstick apart.
- Achterste poten zit het meeste vlees aan voor op de bbq, dit snij je eraf, aan het bot laat je wel nog wat vlees zitten, zodat je dit niet hoeft weg te gooien, maar kunt gebruiken voor tajine.
- Ribben snij en zaag je koteletten van
- Wervelkolom zaag je in stukken. Dit is meestal het deel dat gestoomd wordt.
- Voor poten haal je ook het losse vlees af, ook dit kan op de bbq, wederom laat je aan het bot nog wat vlees zitten

Bedoel je zoiets?
Klinkt als n ervaren ma sha Allaah.

18-09-2014, 22:09
Laat die schaap aan de slager over joh. Tenzij je iets hebt af te reageren.
wel doorgeven als je bijv een de3la heel wilt laten voor familiebezoek...

18-09-2014, 22:13
Kun je voor 10 euro ofzo bij slager laten doen. Of mannelijke familieleden kunnen hierbij helpen... kijk er nu al naar uit. Zo gezellig met je eigen gezinnetje maa shaa Allah

18-09-2014, 22:29
Ik doe de schaap van schoonma altijd snijden.

Haal eerst alle 4de poten eraf. De achterpoten worden gebruikt voor swa, de 2 voorpoten laten we heel, doen we meestal inde oven of stomen.

Het rib gedeelte snijden we koteletten van. De rest gaat in grove stukken en ook deze worden gebruikt voor tagine/stomen/oven etc..

18-09-2014, 23:15

Citaat door Umm'Issa:
Klinkt als n ervaren ma sha Allaah.
En we zijn nog zo jong

Allah i galik.

18-09-2014, 23:24



Citaat door Theelepeltje:
En we zijn nog zo jong

Allah i galik.
hoe jong?

18-09-2014, 23:30

Citaat door Adela.:
hoe jong?
20+ en 30-

18-09-2014, 23:33

Citaat door Theelepeltje:
20+ en 30-
Loll...das idd jong. Knap hoorrrrr