Bekijk volle/desktop versie : Militairen verkrachten Somalischen



10-09-2014, 21:56
Militairen van de Afrikaanse Unie in Somalië hebben vrouwen en jonge meisjes verkracht tijdens hun missie in de hoofdstad Mogadishu, zegt Human Rights Watch. Volgens de mensenrechtenorganisatie gaat het om vrouwen die juist het geweld en de armoede ontvluchten en op zoek zijn naar medische hulp.

De troepen, die hun basis in de hoofdstad hebben, misbruiken hun macht over de vrouwen, zegt Human Rights Watch in een 71 pagina's tellend rapport. Hierin staat onder meer hoe bij een 15-jarig moslimmeisje haar hoofddoek werd afgetrokken voordat militairen haar verkrachtten.

Groepsverkrachting
De Afrikaanse Unie, die met 20.000 militairen in Somalië strijdt tegen Islamistische militanten in het land, heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Het is niet de eerste keer dat AU-troepen worden beschuldigd van verkrachting. Vorig jaar protesteerden vrouwelijke activisten tegen groepsverkrachting van een vrouw door militairen van de Afrikaanse Unie.

http://nos.nl/artikel/695940-militairen-verkrachten-somalischen.html?utm_source=feedburner&utm_medium= feed&utm_campaign=Feed%3A%20nosnieuwsbuitenland%20 (NOS%20Nieuws%20-%20Buitenland)

10-09-2014, 22:58


opgeleid door de EU heet dat