Bekijk volle/desktop versie : 'IS toont weer video onthoofding Amerikaanse journalist'



Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8

02-09-2014, 23:04
De Islamitische Staat (IS) heeft weer een video vrijgegeven waarin een Amerikaanse journalist wordt onthoofd. Dit keer zou het gaan om Steven Sotloff, die in augustus 2013 werd ontvoerd in Syrië.

Dat blijkt volgens monitorgroep Sites uit videobeelden die op het internet zijn gezet.

De video volgt ruim anderhalve week nadat IS beelden naar buiten bracht waarop was te zien hoe journalist James Wright Foley werd onthoofd.

Daarbij werd gedreigd dat Sotloff hetzelfde lot zou wachten als de Amerikaanse luchtaanvallen op IS-strijders in Irak niet stoppen. De journalist zou in de video zeggen dat hij "de prijs betaalt voor het ingrijpen van de Verenigde Staten."

De nieuwe video heeft de titel ''tweede boodschap aan Amerika''. Sotloff spreekt voorafgaand aan zijn executie in de camera een propagandaboodschap uit van IS. Hij zegt dat hij ''de prijs betaalt'' voor de inventies door de VS.

Net als bij de onthoofding van Foley richt een gemaskerde in het zwart geklede beul met een Brits accent zich tot de VS. '' Ik ben terug Obama en ik ben terug door jouw arrogante buitenlandse beleid tegenover de Islamitische Staat'', aldus de man. ''Net als jullie raketten ons volk blijven raken, blijft ons mes de halzen van jullie volk doorklieven''.

Speculaties

In de verklaring noemt de beul specifiek recente Amerikaanse luchtaanvallen rond de stuwdam van Mosul en het belegerde Iraakse stadje Amirli, dat enkele dagen geleden door Iraakse regeringstroepen werd ontzet. Dit ontzenuwt speculaties van sommige analisten dat Sotloff al eerder zou zijn omgebracht, op dezelfde dag als Foley.

Voordat de nieuwe video werd vrijgegeven gonsde het al op jihadistische websites van geruchten over een 'tweede waarschuwing aan Amerika'. Het lijkt er op dat een factie van IS de beelden te vroeg naar een andere account heeft gestuurd, waardoor ze eerder dan gepland in de openbaarheid kwamen. In een latere boodschap op Twitter vroeg de groep aan andere jihadisten om hen voor deze vergissing niet te hard aan te vallen.

Brit

Op de nieuwe beelden dreigt IS nu de Brit David Cawthorne Haines te doden als de Amerikaanse luchtaanvallen door blijven gaan. Mogelijk zijn er ook minstens twee andere Amerikanen gevangen.

De Verenigde Staten (VS) kunnen nog niets zeggen over de echtheid van de video, de beelden zullen worden geanalyseerd. Het Witte Huis liet weten dat de gedachten en gebeden van de Amerikaanse regering uitgaan naar de familie van Sotloff.

Een woordvoerder van Sotloffs familie zegt wel dat de familie al op de hoogte is gesteld van de video, meldt AP. "Ze rouwen," aldus de woordvoerder.

Bekijk de beelden:



Freelancer

Sotloff werkte als freelancer voor onder meer de tijdschriften Time en Foreign Policy. Hij werd voor het laatst gezien in Syrië in 2013 totdat hij in beeld kwam in de onthoofdingsvideo van Foley.

De moeder van Sotloff deed vorige week in een videoboodschap aan Abu Bakr al Baghdadi, leider van IS, een emotionele oproep aan de terreurbeweging om haar zoon vrij te laten.

''We missen Steven enorm en willen dat hij veilig thuis komt. Hij is een onschuldige journalist en kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de acties van de Verenigde Staten", zei ze.

Gerechtigheid

Na de moord op Foley beloofde president Barack Obama gerechtigheid, hoewel een gepaste actie nog op zich zou laten wachten. "Een kankergezwel als IS uitroeien zal niet makkelijk zijn en het zal ook niet snel gebeuren." Amerika is echter geduldig en 'het recht zal zegevieren', aldus Obama.

De Mensenraad van de Verenigde Naties heeft de acties van IS veroordeeld en gaat een onderzoek starten naar de vermeende gruwelheden in Irak. Dat is maandag besloten tijdens een bijeenkomst in Geneve.

Militair ingrijpen

De Amerikaanse president Barack Obama moet na de onthoofding Sotloff snel militair ingrijpen tegen de Islamitische Staat (IS) om het morrende Amerikaanse volk tegemoet te komen, stelt Amerika-deskundige Willem Post in een reactie.

''Obama heeft geen strategie, zei hij na de eerste onthoofding van James Foley. De druk op de president neemt enorm toe om nu eindelijk hard terug te slaan. Twee onthoofdingen zonder vergelding of ingrijpen worden in de Verenigde Staten niet geaccepteerd'', aldus Post, verbonden aan Instituut Clingendael.

Volgens hem zijn zelfs zijn Democratische partijgenoten in het Congres zijn weifelende houding beu. ''De vooraanstaande senator Dianne Feinstein zei afgelopen zondag publiekelijk dat president Obama wel erg voorzichtig was'', zegt Post. ''Obama is een intellectueel die rustig zijn stappen afweegt, maar nu is het volgens de Amerikanen echt tijd om te handelen.''

Post, schrijver van diverse boeken over het Witte Huis, Kennedy en auteur van 'Obamawereld’, zegt dat de Amerikaanse regering niet precies weet hoe tegen IS op te treden.

''Er spreekt een enorme onmacht uit. Goed, de Koerden zijn bewapend en in Irak zijn maatregelen genomen om uitbreiding van het kalifaat tegen te gaan. Maar na twee onthoofdingen zal er ongetwijfeld een intensivering van de luchtaanvallen met drones komen, ook op Syrisch grondgebied.’’

Bron: http://www.nu.nl/buitenland/3867468/is-toont-weer-video-onthoofding-amerikaanse-journalist.html

02-09-2014, 23:07


Het blijven een stel laffe varkens: journalisten afmaken ipv bv. een militair.

Ik was verbaast dit item nog niet aan te treffen hier.

03-09-2014, 00:09
En weer stopt het filmpje bij het begin van de onthoofding. Begin het allemaal maar nep te vinden hoor.

03-09-2014, 00:36
Gedachte politie leest meeeeeeeeeeeeeeee

03-09-2014, 07:37


wat je er ook van vinden mag, quantantamo bestaat ook nog, hoe zit het daarmee?

03-09-2014, 07:39

Citaat door Ghaza.:
Wat een scheetje heb je daar liggen!

03-09-2014, 07:40

Citaat door MounEB:
En weer stopt het filmpje bij het begin van de onthoofding. Begin het allemaal maar nep te vinden hoor.

03-09-2014, 07:40

Citaat door Djeny:
Wat een scheetje heb je daar liggen!
dat is een poesje hoor

03-09-2014, 07:42

Citaat door blurp:
dat is een poesje hoor


Morgen blurpje

03-09-2014, 07:43

Citaat door blurp:
wat je er ook van vinden mag, quantantamo bestaat ook nog, hoe zit het daarmee?
Het gaat over de onthoofding van een journalist.

03-09-2014, 07:44

Citaat door Djeny:
Een christelijke vrouw die lacht met de onthoofding van een weerloos onschuldig man.
Dat heb je hier wel meer met gelovigen.

03-09-2014, 07:44

Citaat door Djeny:


Morgen blurpje
moguh djeentje

03-09-2014, 07:45



Citaat door ntiagmac:
Het gaat over de onthoofding van een journalist.
en die onthoofding gaat ondermeer over quantanamo

03-09-2014, 07:47
Sterkte aan die kerel zijn familie.

03-09-2014, 07:49

Citaat door ntiagmac:
Een christelijke vrouw die lacht met de onthoofding van een weerloos onschuldig man.
Dat heb je hier wel meer met gelovigen.
Was jij bij de onthoofding dan dat je dit zo stellig beweerd?

Ipv citroenzuur drinken elke dag adviseer ik je zuurzak. Erg gezond en je wordt er niet zuur van. Werkt preventief tegen kanker(en).

Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8